to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο κόσμος της αλληλεγγύης και ο ρατσισμός

Άνθρωποι - Αλληλέγγυοι - Αντιφασίστες συνειδητά και μέχρι το τέλος.


Χρόνια ολόκληρα μιλάμε για δύο κόσμους.

Ο ένας είναι ο κόσμος της Αγάπης και της Αλληλεγγύης, ο κόσμος που θα νοιαστεί για το αύριο του διπλανού του, που δεν θα προσπεράσει τον αδύναμο και που δεν θα αδιαφορήσει για το τι συμβαίνει γύρω του...

Αυτός είναι ο κόσμος της αγάπης και της αλληλεγγύης είναι οι άνθρωποι με καρδιά που θα κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη, είτε είναι συμπατριώτες τους, είτε πρόσφυγες, είτε μετανάστες, είτε είναι μικρά παιδιά η μανάδες και πατεράδες με τα μωρά τους που γλύτωσαν από τη φρίκη του πολέμου...

Εκτός όμως από το δικό μας κόσμο, που δεν θα νοιαστεί για το χρώμα, την θρησκεία, την καταγωγή, η την σεξουαλική ταυτότητα του διπλανού του που έχει ανάγκη για βοήθεια και στήριξη...υπάρχει και ένας άλλος κόσμος...ένας κόσμος που μπροστά θα βάλει μόνο το διαχωρισμό...και θα διαχωρίσει τους ανθρώπους με το χρώμα, την καταγωγή, τις θρησκείες, την αναπηρία, την σεξουαλική ταυτότητα κτλ. .

Αυτός είναι ο κόσμος του ρατσισμού και του μίσους...ο κόσμος που δυστυχώς σκέφτεται και δρά μόνο για τον εαυτό του, ο κόσμος που δεν θα νοιαστεί εάν το παιδί που θα δεί στο δρόμο θα έχει να φάει η να πιεί ένα ποτήρι γάλα, που δεν θα σκεφτεί ούτε για μια στιγμή εάν η μάνα που θα δει παρατημένη σε μία πλατεία μαζί με το νεογέννητο μωρό της -όπως τώρα στην Πλατεία Βικτωρίας- θα αντικρίσει τον ήλιο το επόμενο ξημέρωμα μαζί με τους υπόλοιπους ανθρώπους που είναι μαζί...αυτούς που επιδεικτικά το κράτος (των λίγων και των ισχυρών φίλων) εγκατέλειψε στους δρόμους μαζί με τόσους άλλους, χωρίς ίχνος ντροπής και συμπόνιας απέναντι σε κυνηγημένους ανθρώπους.

Αλλά γιατί να νοιαστεί το κράτος;

Αυτοί είναι πρόσφυγες, δεν είναι πλούσιοι επιχειρηματίες και επενδυτές...αυτοί είναι εργάτες, φοιτητές και επιστήμονες που ψάχνουν ένα καλύτερο αύριο...γιατί λοιπόν να νοιαστεί η κυβέρνηση.

Ή μάλλον όχι..."νοιάζεται" και γι'αυτούς, και αυτό το αποδεικνύει καθημερινά με τις πράξεις της που προωθούν το ρατσισμό και στηρίζουν κάθε λογής διαχωρισμούς.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει παραληρήματα για "λαθραίους" από στελέχη της ΝΔ, που χωρίς καν ίχνος ντροπής πριν λίγο καιρό έφτασαν σε σημείο να τοποθετήσουν μέχρι και συνεργάτη ναζιστικών εκδόσεων, στη θέση του Διοικητή Κέντρου Φιλοξενίας...

Αυτοί είναι οι δυο κόσμοι γύρω μας, ο κόσμος που ζει στο φως και ο κόσμος που ζει στο σκοτάδι, για σκεφτείτε πόσο τραγικό είναι να ζούμε στο 2020 και ακόμα να υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να κατανοήσουν τα αυτονόητα...να κατανοήσουν πως ο κόσμος μόνο ενωμένος μπορεί να πάει παρακάτω, άλλα και πως ο ρατσισμός και το μίσος είναι αυτά που έχουν προξενήσει διαχρονικά το μεγαλύτερο κακό σε όλο τον πλανήτη και έχουν ποτίσει τη γη με το αίμα χιλιάδων αθώων ανθρώπων.

Γι’ αυτό λοιπόν η επιλογή είναι συνειδητή.

Εμείς ζούμε στον δικό μας κόσμο, και θα πορευτούμε χέρι χέρι, μαζί με όλους εκείνους που οι άλλοι μισούν μαζί με εμάς.

Στον δικό μας κόσμο δεν χωράνε διακρίσεις, δεν χωράει φυλετικό μίσος, δεν χωράει η απανθρωπιά και ο φασισμός.

Στο δικό μας κόσμο ζούμε όλοι μαζί και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε...μαζί θα δουλέψουμε, μαζί θα σπουδάσουμε, μαζί θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, και μαζί θα τους δείξουμε πως δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα.

Και εμείς θα είμαστε ξανά αυτοί, που αν οι άνθρωποι που μας βλέπουν σαν εχθρούς -γιατί "μολύνουμε" τον κόσμο με αγάπη και αλληλεγγύη- θα χρειαστούν βοήθεια, θα τρέξουμε να την προσφέρουμε...γιατί εμείς έτσι μάθαμε, μάθαμε να είμαστε άνθρωποι ακόμα και απέναντι σε αυτούς που θέλουν να μας αφανίσουν με κάθε τρόπο και μέσο...

Άνθρωποι - Αλληλέγγυοι - Αντιφασίστες συνειδητά και μέχρι το τέλος.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)