to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:41 | 07.09.2020

Πολιτική

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για τη διαχείριση της πανδημίας (βίντεο)

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις συνέπειες του κορωνοϊού σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων διεξήχθη τη Δευτέρα 7/9 - Απόπειρα Μητσοτάκη να παρουσιάσει success story της κυβέρνησής του στην αντιμετώπιση της επιδημίας - Σκληρή κριτική από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αντεγκλήσεις με τον πρωθυπουργό


Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, για τις συνέπειες της πανδημίας του νέου κορωνοϊού διεξήχθη την Δευτέρα 7/9 στη Βουλή έπειτα από πρωτοβουλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Η συζήτηση ξεκίνησε στις 5:00 μ.μ., με ομιλία του πρωθυπουρού Κυριάκου Μητσοτάκη που κράτησε σχεδόν μία ώρα, με τον πρωθυπουργό να προσπαθεί να παρουσιάσει μια σχεδόν... ειδυλλιακή εικόνα της χώρας, παρά την υγειονομική και οικονομική κρίση. «Κυβερνάτε με ψέματα και τον φόβο - Αποτυγχάνετε στην αντιμετώπιση της κρίσης» ήταν η χαρακτηριστικότερη ίσως φράση του Αλέξη Τσίπρα στις δύο παρεμβάσεις του, όπου αποδόμησε ένα ένα τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αναλυτικά:

Αλ. Τσίπρας στη Βουλή: Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση, προσπαθεί να βγάλει πολιτική υπεραξία από την πανδημία

Σφυροκόπημα στη Βουλή από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό και συνολικά την κυβερνητική πολιτική για τα πεπραγμένα της ως τώρα στη διαχείριση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η πρωτολογία (επάνω) και η δευτερολογία (στο βίντεο αμέσως μετά) του Αλ. Τσίπρα

Ο Αλ. Τσίπρας σφυροκόπησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ένα προς ένα τα βήματα και τις αποφάσεις που πήρε ως τώρα στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Όπως, ενδεικτικά, για το άτσαλο άνοιγμα του τουρισμού (όπου υπήρξε και έντονος διάλογος όταν ο Κυρ. Μητσοτάκης τον ρώτησε από τη θέση του "ξέρετε πόσο κόστισε το ταξίδι στη Σαντορίνη;", για να λάβει την απάντηση από τον Αλ. Τσίπρα: «Είναι δικά σας τα λεφτά και με ρωτάτε αν ξέρω πόσο κόστισε το ταξίδι σας στη Σαντορίνη, με τους 80 συνδαιτημόνες; Εκεί που είπατε "ανοίξαμε και σας περιμένουμε", ανοίγοντας με λάθος τρόπο τον τουρισμό» (αναλυτικά)

Και το βίντεο απο τη δευτερολογία του Αλ. Τσίπρα:

Απόπειρα παρουσίασης success story από τον Κυρ. Μητσοτάκη

Απόπειρα του πρωθυπουργού να παρουσιάσει ένα success story της κυβέρνησής του στην αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν η σημερινή του ομιλία στη Βουλή. Αντιπαρήλθε την τεράστια ύφεση (15,2%) του β' τριμήνου, φέρνοντας ως απόδειξη ότι «η χώρα δανείζεται φθηνότερα από ποτέ», ενώ παραδέχτηκε εμμέσως πως θα έπρεπε τα σχολεία να ανοίξουν με μικρότερα τμήματα, αλλά επικαλεστηκε την αδυναμία να γίνει κάτι τέτοιο.

Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης συγχαίρει... Μητσοτάκη για τη διαχείριση της επιδημίας

Φώφη Γεννηματά: Eπιχειρείται να επιβληθεί η ατζέντα μιας παλιάς Δεξιάς

Δ. Κουτσούμπας: Ανάγκη να παρθούν μέτρα αποφασιστικής στήριξης του συστήματος Υγείας

Γ. Βαρουφάκης: «Αφήνετε τη δημόσια υγεία εξουθενωμένη για να μη θίξετε τα τρωκτικά του ιδιωτικού τομέα»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)