to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:36 | 08.12.2017

Διεθνή

Ο Κόρμπιν θέλει στενή σχέση με την Ευρώπη

Η Βρετανία βρίσκεται σ' ένα σταυροδρόμι και το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα θέλει μια στενή σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη μετά το Brexit, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν


Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα θέλει μια στενή σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη μετά το Brexit, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν μιλώντας ενώπιον ακροατηρίου στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη.

«Θέλουμε να δούμε μια στενή και συνεργατική σχέση με τους ευρωπαίους γείτονές μας έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, βασισμένη στην αλληλεγγύη καθώς και στο αμοιβαίο όφελος και το δίκαιο εμπόριο, παράλληλα με μια ευρύτερη διεθνιστική δράση σε όλον τον πλανήτη», δήλωσε.

«Η χώρα μου, η Βρετανία, βρίσκεται σ' ένα σταυροδρόμι», δήλωσε. Η περυσινή ψήφος υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ σήμαινε ότι πολλή σκέψη έπρεπε να γίνει για τον ρόλο της Βρετανίας στον κόσμο, πρόσθεσε.

«Υπάρχουν μερικοί που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Brexit για να στρέψουν τη Βρετανία στον εαυτό της, απορρίπτοντας τον έξω κόσμο, βλέποντας τους πάντες σαν επίφοβους ανταγωνιστές», δήλωσε.

«Άλλοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Brexit για να δώσουν ώθηση στις ανασφάλειες και τις ανισότητες του τρέχοντος οικονομικού συστήματός μας. Να μετατρέψουν τη Βρετανία σε έναν απορρυθμισμένο φορολογικό παράδεισο για τις μεγάλες επιχειρήσεις, με χαμηλούς μισθούς, με περιορισμένα δικαιώματα, με δημοσιες υπηρεσίες μισοτιμής, σε μια πλήρως καταστροφική κούρσα προς τον πάτο».

Ο Κόρμπιν δήλωσε πως το κόμμα του υποστηρίζει ένα εντελώς διαφορετικό μέλλον, αντλώντας από τις διεθνιστικές παραδόσεις του εργατικού κινήματος και της Βρετανίας.

Στην ομιλία του ο Κόρμπιν δεν σχολίασε πάντως άμεσα τη συμφωνία για το Brexit που συνήψαν νωρίτερα σήμερα η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)