to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο κομματάρχης Τασούλας και ο ένοχος Μητσοτάκης

Λειτουργώντας ως όργανο του Μητσοτάκη και όχι ως πρόεδρος της Βουλής, με προκλητικές μεθοδεύσεις επιχείρησε πρωτοφανή απαξίωση της ΑΔΑΕ και του επικεφαλής της


Οπρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας- εκλεγμένος και με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.- προέβη χθες σε ακόμα μία προκλητική και αντιθεσμική δήλωση. Λειτουργώντας ως όργανο του Κ. Μητσοτάκη και όχι ως πρόεδρος της Βουλής, με προκλητικές μεθοδεύσεις προκειμένου να συνεχιστεί η συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, επιχείρησε μια πρωτοφανή απαξίωση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών και του προσώπου του επικεφαλής της. «Δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι στη Θεσμών και Διαφάνειας». Αυτή ήταν η απάντησή του στο αίτημα Ράμμου να κληθεί στη Βουλή και να καταθέσει στην κατά τον νόμο και το σύνταγμα αρμόδια Επιτροπή για την υπόθεση των υποκλοπών.


Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι σαφές: Συγκάλυψη με κάθε τρόπο. Το «κατενάτσιο» με την ενημέρωση Ράμμου έχει διττή στόχευση. Πρώτον, να κερδίσουν επιπλέον χρόνο προκειμένου να αποπροσανατολίσουν διά του συμψηφισμού και της δημιουργίας ανύπαρκτων «σκανδάλων». Αυτό επιχειρήθηκε χθες, με τις δήθεν «αποκαλύψεις φωτιά» που αφορούν το ΚΚΕ.

Δίνεται επίσης χρόνος για να πυκνώσουν οι παρασκηνιακές κινήσεις και οι εκβιασμοί. Δεύτερον, η μετάθεση της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στο τέλος Φεβρουαρίου δεν διασφαλίζει μόνο χρόνο, αλλά δίνει τη δυνατότητα στον Κ. Μητσοτάκη να γλυτώσει το πικρό ποτήρι των αποκαλύψεων, που θα είναι πια αναμφισβήτητες. Αφού εκείνη την περίοδο δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει ότι η Βουλή θα έχει κλείσει εξαιτίας της προκήρυξης εκλογών.

Ολες οι απόπειρες διαφυγής του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο, θα πέσουν στο κενό. Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της και οι εξελίξεις που ακολουθούν θα έχουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Έως τότε, ο πρωθυπουργός οφείλει να διευκρινίσει τη δήλωση Γεραπετρίτη, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε ανεξέλεγκτα πολιτικούς, στρατιωτικούς, δημοσιογράφους κ.ο.κ., λέγοντας πως «υπήρξε ένα σύστημα το οποίο υπερέβη το θεμιτό και τις αρμοδιότητες που αποδίδονται στην ΕΥΠ». Σε συνδυασμό με τα «ρυπαρά δίκτυα» του κυβερνητικού εκπροσώπου, το ερώτημα είναι ξεκάθαρο.

Ο πολιτικός προϊστάμενος της πιο κομβικής κρατικής υπηρεσίας, της ΕΥΠ, είτε είναι τόσο ανόητος και ανίκανος που δεν πήρε χαμπάρι τη λειτουργία ενός δικτύου το οποίο παρακολουθούσε τη μισή χώρα. Είτε είναι ο ιθύνων νους και άρα ο βασικός ένοχος.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)