to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Κώδικας της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης

Η πολιτική της Ν.Δ. για την πρώτη κατοικία, τις πτωχεύσεις και τους πλειστηριασμούς έχει ως μοναδικό μέλημα την εξυπηρέτηση των τραπεζών


Η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να βρεθεί αντιμέτωπη με τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών και κυρίως με τις κοινωνικές τάξεις που την οδήγησαν στην εκλογική νίκη του 2019. Όλους αυτούς τους οποίους παραπλάνησε, υποσχόμενη καλύτερες ημέρες για τη μεσαία τάξη.

Ο Πτωχευτικός Κώδικας, που ψηφίζεται αποκλειστικά και μόνο από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, είναι η χαριστική βολή στη μεσαία τάξη, που υποτίθεται πως είχε υποστεί τα πάνδεινα από τον ΣΥΡΙΖΑ και αναζήτησε προστασία στις προεκλογικές υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ένας Κώδικας που οδηγεί στη φτώχεια φυσικά πρόσωπα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νομιμοποιώντας τις «αναγκαστικές απαλλοτριώσεις» περιουσιών προς όφελος τραπεζών και funds.

Στον Πτωχευτικό Κώδικα της Ν.Δ. αποτυπώνεται η πλέον σκληρή, εκτός τόπου και χρόνου και μακριά από τις κοινωνικές ανάγκες πολιτική της κυβέρνησης, η οποία εν μέσω της ένδειας που η πανδημία έχει επιφέρει στην κοινωνία και την οικονομία αποφασίζει να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στη μεσαία τάξη, τα συμφέροντα της οποίας υποτίθεται θα προστάτευε όταν θα ερχόταν στην εξουσία.

Αντί προστασίας όμως, η κυβέρνηση αποφάσισε να δοκιμάσει και να εφαρμόσει επικίνδυνα κοινωνικά και οικονομικά πειράματα, που όπου δοκιμάστηκαν άφησαν πίσω τους μονάχα ανθρώπινα συντρίμμια και τίποτε άλλο.

Το τελευταίο διάστημα, ενώ τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έδιναν τα ρέστα τους για τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν θα έριχνε στα μαλακά τους νεοναζί εγκληματίες, το κυβερνητικό επιτελείο καθαρόγραψε τον Πτωχευτικό Κώδικα, ο οποίος έρχεται να ρίξει στα τάρταρα της φτώχειας μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, που θα χάσει σπίτια, επιχειρήσεις, χωράφια, μισθούς και συντάξεις.

Μια ισοπεδωτική πολιτική για τη μεσαία τάξη, που από την τρομοκρατία της σοβιετίας του ΣΥΡΙΖΑ που θα ρήμαζε τα πάντα περνά στην ανατριχιαστική εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας, που ελέω λίστας Πέτσα παρουσιάζεται ως ακόμη ένα βήμα εκσυγχρονισμού της χώρας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)