to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:33 | 27.02.2020

Πολιτική

Φ. Κουρεμπέ: Ο κιτρινισμός του πολιτικού προσωπικού της κυβέρνησης χτύπησε πάλι

Απάντηση του Φ. Κουρεμπέ, πρώην προέδρου του ΕΛΓΑ, στον Μάξιμο Χαρακόπουλο.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φ. Κουρεμπέ:

Ο κιτρινισμός του πολιτικού προσωπικού της κυβέρνησης χτύπησε πάλι δια στόματος του βουλευτή κ. Χαρακόπουλου, στην Επιτροπή Παραγωγής @ Εμπορίου και στην ιστοσελίδα του.

Όταν μάλιστα έχει διατελέσει αν. υπουργός ΑΑ&Τ, δύο τινά υπάρχουν. Ή ψεύδεται για λόγους εντυπωσιασμού ή δεν κατάλαβε τίποτα ως αν. υπουργός.

Να τον ενημερώσουμε λοιπόν, ότι τον Ιανουάριο του 2015, λίγο πριν τις εκλογές, επί κυβερνήσεως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, συντάχθηκε από το ΥΠΑΑ&Τ  μια περίεργη γνωμοδότηση που ανέφερε ότι δεν χρειάζεται υπουργική απόφαση για την επιχορήγηση της ΠΑΣΕΓΕΣ μέσω ΕΛΓΑ, αντίθετα με ότι έλεγε ο νόμος.

Από το 2015 και μετά όταν η ΠΑΣΕΓΕΣ ζητούσε την επιχορήγηση οι διοικήσεις του ΕΛΓΑ απαντούσαν ότι απαιτείται ΥΑ.

Τον Αύγουστο του 2017, η ΠΑΣΕΓΕΣ εμφάνισε σε δικαστήριο την πιο πάνω γνωμοδότηση και πέτυχε να δεσμεύσει με διαταγή πληρωμής ποσό 2.000.000 ευρώ περίπου, χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί η διαδικασία στον ΕΛΓΑ. Το ποσό αποδόθηκε από την τράπεζα Πειραιώς στην ΠΑΣΕΓΕΣ και μάλιστα άμεσα, με κατάσχεση εις χείρας τρίτου παρά τις προσπάθειες αναστολής της διαταγής πληρωμής. Συνεπώς καμία εκταμίευση από τον ΕΛΓΑ προς την ΠΑΣΕΓΕΣ, κανένα δωράκι. Δεν επιτρέπεται στον κ Χαρακόπουλο η ευθεία στρέβλωση των γεγονότων.

Από τότε, ξεκίνησε μια δικαστική οδύσσεια από τις διοικήσεις του ΕΛΓΑ, τις οποίες κατηγορεί ο κος πρώην αναπληρωτής ΥΠΑΑ&Τα, για την ανάκτηση των χρημάτων. Μάλιστα λόγω των συνεχόμενων δικαστικών ενεργειών μας ανακόψαμε και άλλη προσπάθεια έκδοσης διαταγής πληρωμής, που δεν θα είχε τη δυνατότητα να μάθει ο ΕΛΓΑ παρά μετά την έκδοσή της.

Αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής η απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που συνεδρίασε στις 12/11/2019, πριν την αλλαγή της διοίκησης του ΕΛΓΑ, που δικαιώνει πανηγυρικά τον ΕΛΓΑ και τις διοικήσεις που αναφέρεται ο κ. Χαρακόπουλος, ενώ κατακεραυνώνει με χαρακτηρισμούς αόριστο και αναιτιολόγητο και  το έγγραφο του ΥπΑΑΤ που εκδόθηκε επί κυβερνήσεως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Σημειώνεται δε ότι μάρτυρες υπέρ της ΠΑΣΕΓΕΣ στις δικαστικές αίθουσες,  όταν ο ΕΛΓΑ πάλευε να ανακόψει αυτές τις διαδικασίες κατέθεταν πρώην βουλευτές των συγκυβερνήσεών σας.

Αυτό που θα έπρεπε να ρωτήσει ο βουλευτής της ΝΔ τον υπουργό, είναι ποιες διαδικασίες θα ακολουθήσει για την υλοποίηση της απόφασης και την επιστροφή των χρημάτων.

Μάλιστα, ο φάκελος της υπόθεσης αυτής, με ενέργειες του τότε υπουργού ΑΑ&Τα, Βαγγέλη Αποστόλου και της διοίκησης του ΕΛΓΑ έχει παραπεμφθεί στην οικονομική εισαγγελία.

Όσο, για τα περί προκαταβολών αποζημιώσεων λόγω οικονομικών προβλημάτων τον καλούμε να ρωτήσει τον σημερινό πρόεδρο του ΕΛΓΑ, αφού δεν θυμάται τίποτα ούτε από τη θητεία του στο ΥΠΑΑ&Τ, αλλά ούτε και από τη συμμετοχή του στις κυβερνήσεις που έβαλαν τον ΕΛΓΑ στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Καλούμε τον κ. βουλευτή της ΝΔ, να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, γιατί είναι κακό να ρίχνεις λάσπη μπροστά σε ανεμιστήρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)