to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Καζαμίας του 2014

Οι έγκυρες προβλέψεις για το 2014 από τη γνωστή αστρολόγο, μελλοντολόγο, μπαρουφολόγο Παπαλάμπραινα (ουχί την καημένη).


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Ο Άγιος Βασίλης έρχεται (με εντολή Σαμαρά, φυσικά) φορτωμένος με μέτρα, όχι οριζόντια πλέον, αλλά διαγώνια, κατακόρυφα και κατακούτελα. Δώρα έχει μόνο για τους υπουργούς! Στην κάλτσα που κρεμάει ο Άδωνις στο τζάκι ο εκ Καισαρείας γενειοφόρος αφήνει ένα ζευγάρι χρωματιστούς φακούς επαφής. Ο υπουργός διάλυσης της Υγείας τούς φοράει στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση και -με γαλανά μάτια πια- δηλώνει ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον Τόμσεν. "Του πήρα όλη τη δόξα και τη γοητεία" τονίζει ο τηλε-υπουργός.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα. Τα χιόνια καλύπτουν ακόμα και τις πεδινές περιοχές. Κανένα σπίτι δεν έχει θέρμανση και η αιθαλομίχλη χαρίζει μπρούτζινο χρώμα στο δέρμα, με τις εταιρίες καλλυντικών να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, διαμαρτυρόμενες ότι δεν θα μπορέσουν να πουλήσουν αντηλιακά το ερχόμενο καλοκαίρι. Τα "Νέα" αποκαλύπτουν ότι ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, δίνει ραντεβού στα γουναράδικα για απαλλοτρίωση γούνινων παλτών που θα μοιραστούν στους ξεπαγιασμένους φτωχούς... Από τη Συγγρού διανέμουν στα ΜΜΕ και σχετικό βίντεο. Ουπς! Μονταζιέρα! Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με σκληρή ανακοίνωσή του αποκαλύπτει ότι το ρεπορτάζ είναι κατασκευασμένο. Στην απονομή των βραβείων Όσκαρ η Συγγρού Productions κατακτά το βραβείο καλύτερης φανταστικής ταινίας, το οποίο παραλαμβάνει ο κύριος Μουρούτης, ευχαριστώντας τον μπαμπά του, τη μαμά του, τον Σαμαρά και τον Θεό τον ίδιο!

ΜΑΡΤΙΟΣ

Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει αυτοδυναμία, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει μηδενικό ποσοστό με μια μόνο θετική ψήφο σε όλη την επικράτεια. Σκάνδαλο ξεσπάει όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκβιάζει τους δημοσκόπους να του αποκαλύψουν αυτόν τον έναν και μοναδικό πιστό ψηφοφόρο του. Τελικά το όνομά του και η διεύθυνσή του γίνονται γνωστά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σχεδιάζει να τον επισκεφθεί και να τον ευχαριστήσει. Τον κύριο Βενιζέλο περιμένει μια μεγάλη έκπληξη κατά την επίσκεψή του αυτή. Το σπίτι του μοναδικού πιστού οπαδού του ΠΑΣΟΚ έχει βγει στο σφυρί από την τράπεζα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρνείται να συναντήσει τον ψηφοφόρο του στο χαρτόκουτό του επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο της Θάτσερ ο Θάνος Τζήμερος παίρνει την πρωτοβουλία να διοργανώσει μνημόσυνο για την ηγέτιδα των νεοφιλελέδων απανταχού της Γης στο in στέκι "Βιβλιοθήκη" στην πλατεία του Κολωνακίου. Επίσημοι προσκεκλημένοι οι "58", ο Σημίτης, η Σώτη Duck και οι 29 κατασκευαστές πλυντηρίων μαζί με τα πλυντήρια! Έκπληξη η απουσία της Άννας Διαμαντοπούλου, που σε δήλωσή της αναφέρει ότι η θλίψη δεν της επέτρεψε να παραστεί. "Προτίμησα τον διαλογισμό. Η υπενθύμιση της μεγάλης απώλειας με καταβάλλει" τονίζει. Στο πρωτοσέλιδο της επομένης τα "Νέα" κάνουν λόγο για εντυπωσιακή προσέλευση που ξεπερνά τις 60.000!

ΜΑΪΟΣ

Ο Σεραφείμ Πειραιώς με βαρυσήμαντη συνέντευξή του στο Πρώτο (Ανά)Θεμα καταδικάζει τα μαγιάτικα στεφάνια, την πεολειχία απ' όπου κι αν προέρχεται και αποκαλύπτει ότι στην Κουμουνδούρου γίνονται παγανιστικές τελετές με ιερέα τον Τσίπρα και πρωθιέρεια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στις τελετές -σύμφωνα πάντα με τον Πειραιώς- ακούγονται κομμουνιστικά άσματα με πρώτο και καλύτερο το "Μαλλιά σγουρά". Τις καταγγελίες αυτές σπεύδει να επιβεβαιώσει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, που καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει μια σαφή απάντηση για τις κομμουνιστικές εκστρεμιστικές του αντιλήψεις και να πάψει να κρύβει το πραγματικό του πρόσωπο. "Γιατί εμφανίζεται κοντοκουρεμένος ο Αλέξης Τσίπρας, όταν το αγαπημένο του τραγούδι αναφέρεται σε μαλλιά σγουρά; Τι πάει να πει μαλλιά κοράκου χρώμα; Ποια μαυρίλα και ποια κοράκια υποθάλπει ο αριστερός ηγέτης; Γιατί ο αγέρας τα ανεμίζει στα ζερβά; Μονόπαντα δηλαδή;".

ΙΟΥΝΙΟΣ

Ο Νότης Σφακιανάκης επανέρχεται στο προσκήνιο με νέα δημοκρατικά ξεσπάσματα. Δηλώνει ότι βλέπει στον ύπνο του τον Παπαδόπουλο και τον Παττακό να του λένε ότι θα 'ρθουν καλύτεροι καιροί για το έθνος και παρουσιάζει το νέο του τραγούδι "Χώρα μου φτιαγμένη από φελλό", τα έσοδα από το οποίο θα διατεθούν για αγορά τσιγάρων στους έγκλειστους χρυσαυγίτες αγωνιστές Μιαχαλολιάκο και Παππά. Η Δέσποινα Βανδή τα παίρνει για άλλη μια φορά κατακρανίως και αποφασίζει να δώσει σειρά αντιφασιστικών-αντιρατσιστικών παραστάσεων. Η τραγουδίστρια κάνει επαφές με τον αντεξουσιαστικό χώρο και κανονίζει να εμφανιστεί στον Ελεύθερο Κονωνικό Χώρο Nosotros στα Εξάρχεια για 10 παραστάσεις. Την τελευταία στιγμή η συμφωνία χαλάει, καθώς αντιδρά ο Νώντας Σκυφτούλης, δηλώνοντας ότι ως φανατικός οπαδός του Παναιτωλικού δεν επιτρέπει να δοθεί ο χώρος σε σύντροφο αεκτζή. Τελικώς η Δέσποινα δίνει τις συναυλίες της στο λόφο του Στρέφη όπου επικρατεί όλες τις μέρες κοσμοσυρροή!

ΙΟΥΛΙΟΣ

Η ΕΡΤ ξανανοίγει μόνο για να μεταδώσει τους αγώνες του Μουντιάλ. Ως μεγάλος χορηγός της ομάδας παρουσιάζει τη νέα εμφάνιση των παικτών. Στην επίσημη τελετή παρουσίασης έκπληξη προκαλούν οι φανέλες με σήμα τις χειροπέδες. Έντονες οι αντιδράσεις φιλάθλων και παικτών. Τελικώς η εθνική αποστολή τινάζεται στον αέρα με τους παίκτες να αρνούνται να πάνε στη Βραζιλία. Το γόητρο της χώρας σώζουν την τελευταία στιγμή οι τηλε-δημοσιογράφοι που συγκροτούν τη νέα εθνική και μετά από ελάχιστες προπονήσεις μεταβαίνουν στη Βραζιλία με φανέλες με σήμα τον παπαγάλο. Αρχηγός της ομάδας ο Πρετεντέρης και επιθετικοί οι Μπάμπης Παπαδημητρίου και Άρης Πορτοσάλτε. Αν και η ομάδα έρχεται τελευταία στην κατάταξη, οργανώνεται λαμπρή τελετή υποδοχής στο Καλλιμάρμαρο. Ο Σταύρος Ψυχάρης εκφωνεί διθυραμβικό λόγο για τους άξιους παίκτες και ο Μπόμπολας τους χαρίζει μετοχές εταιριών εξόρυξης χρυσού.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Τον Αύγουστο -ως γνωστόν- παχιές μύγες έχει, ειδήσεις δεν έχει.Τα κανάλια κάνουν ζουμ σε μαυρισμένα οπίσθια απλωμένα στην άμμο κι έτσι η κυβέρνηση βρίσκει ευκαιρία να υπογράψει με την τρόικα 15 μνημόνια (μαζεμένα και νοικοκυρεμένα) τον Δεκαπενταύγουστο. Το πρώτο από αυτά αναγγέλλει ο Σαμαράς (ακολουθώντας τη σκηνοθετική γραμμή Γιωργάκη Παπανδρέου) με φόντο το λιμάνι της Τήνου και σκηνές από τον Τιτανικό. Τα υπόλοιπα τα παρουσιάζει όλα μαζί με φόντο την εκκλησία της Παναγίας της Γκρεμιώτισσας στην Αμοργό. Την ώρα της παρουσίασης γίνεται κλοπή τυρόπιτας από κατάστημα στην Αιγιάλη και ο υπουργός Δένδιας διατάζει να γίνουν προσαγωγές στα Εξάρχεια για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ομάδες ΔΙΑΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΗΦΑΙΣΤΟΣ και Δέλτα, Έψιλον, Τρία Έψιλον, ρύζι μπασμάτι κ.λπ. προσάγουν στο σωρό περαστικούς από τα στενά γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, τους οδηγούν στη ΓΑΔΑ και τους υποβάλλουν σε τεστ DNA ώστε να ανακαλύψουν ποιος έφαγε την αμοργιανή τυρόπιτα.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Τα σχολεία δεν ανοίγουν γιατί με τις νέες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης έχουν συγχωνευθεί όλα σε ένα νοικοκυρεμένα, στη Μεγάλη του Γένους Σχολή που εδρεύει στα -πρώην πλέον- γραφεία του ΚΚΕ. Το ένα-είναι-το-κόμμα έχει από τις αρχές του μήνα πωλήσει σε offshore το κτίριό του και η offshore με τη σειρά της το έχει νοικιάσει στο ελληνικό δημόσιο και δη στο υπουργείο Παιδείας με μηνιαίο αντίτιμο το ήμισυ της συνολικής αξίας του. Η χώρα έχει πλέον free wi-fi και τα παιδιά όλης της χώρας συνδέονται on line με το ένα και μοναδικό σχολείο από όπου παρακολουθούν μαθήματα. Περιττό να αναφέρουμε ότι οι καθηγητές και οι δάσκαλοι έχουν τεθεί όλοι σε διαθεσιμότητα και φυσικά δεν τυπώνονται πια βιβλία, ούτε καν φωτοτυπίες. Η "Αυγή" με πρωτοσέλιδό της αποκαλύπτει ότι λειτουργούν ακόμα κανονικά σχολεία με δασκάλους και καθηγητές μόνο στην Πύλο. Το δημοσίευμα διαψεύδει με διάγγελμα ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Η νέα τηλεοπτική σεζόν ξεκινάει και στο Mega κάνουν πρεμιέρα οι νέες εκπομπές. Επειδή οι περικοπές δεν επιτρέπουν μεγάλα μπάτζετ, η διεύθυνση του σταθμού προσλαμβάνει ό,τι έχει περισσέψει από το πολιτικό σύστημα. Η ΔΗΜΑΡ έχει πια δική της ενημερωτική εκπομπή με τίτλο "Η κόρη μου η υπεύθυνη σοσιαλίστρια" με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Ψαριανό και σήμα το ομιλούν γιλέκο. Η "ΠΑΣΟΚ Τηλεοπτικές Παραγωγές" παρουσιάζει την εκπομπή "Ανατροπή" με τον Γιάννη Πρετεντέρη και μόνιμους καλεσμένους τον Βορίδη, τον Πάγκαλο και τον Αλαβάνο. Η ορίτζιναλ "Ανατροπή" μετονομάζεται σε "Αναντροπή" και την παρουσιάζει ο Κώστας Σημίτης με συμπαρουσιαστή τον Γιωργάκη Παπανδρέου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσιάζει τα δελτία του κακού μας του καιρού.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος με σκίτσο του στα "Νέα" στο επετειακό φύλλο της 17ης Νοεμβρίου παρουσιάζει τον Μιχαλολιάκο και τον Κασιδιάρη να κερνάνε ποτά τους οδηγούς των τανκς της χούντας. Ο σκιτσογράφος απολύεται από το Συγκρότημα, καθώς δεν συνεμορφώθη προς τα υποδείξεις και έχασε το στόχο του. Οι χρυσαυγίτες βουλευτές εν όψει της επετείου βρίσκουν την ευκαιρία να καταθέσουν επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για "το μύθο του Πολυτεχνείου" και καταθέτουν στα πρακτικά δηλώσεις (όπως επικαλούνται) του ίδιου του τανξ και της καγκαιλώπωρτας. Σε τηλεοπτική τους εμφάνιση ο Κασιδιάρης και η Ουρανία κόρη αρχηγού συμμορίας αναγγέλλουν περήφανοι τη δημιουργία ενός νέου θεσμού από τη Χρυσή Αυγή, "Ερπύστριες μόνο για Έλληνες".

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Η κυβέρνηση έχει φτάσει αισίως στην υπογραφή 215, 23 μνημονίων με την τρόικα και πάλι να δηλώνει απαισιόδοξη για τον αν θα αποδώσει η κατάργηση των μισθών και των συντάξεων, η οποία επιβάλλεται με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που εξαιρεί μόνο τις παραμεθόριες περιοχές της Καλαμάτας και της Πύλου, όπως αποκαλύπτει το left.gr. Μέσα σε κλίμα έντασης, εν μέσω απεργιών όλων των κλάδων με πρώτους και καλύτερους τους εκδοροσφαγείς που καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση τους κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό προκηρύσσονται εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτά την αυτοδυναμία και οι μάγοι με τα δώρα μοιράζουν ελικόπτερα... Αίσιο και ευτυχές το 2015!

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)