to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο κατήφορος προς την αυτογελοιοποίηση

Αυτή η τεχνητή πόλωση αποτελεί μοναδική επιλογή της κυβέρνησης, την ώρα που η αξιοπιστία και η σοβαρότητά της καταρρέουν σε όλα τα μέτωπα.


Η ΕΡΤ διέπραξε δημοσιογραφική αθλιότητα αποδίδοντας στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ένα πανό για τον Κουφοντίνα που δεν ήταν δικό της. Το Star επιτέθηκε στον Τσίπρα, όπως ένα κανάλι της Βόρειας Κορέας στη Νότια, διαστρεβλώνοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο θέμα.

Δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ στρατεύονται στην κυβερνητική επιδίωξη για τεχνητή πόλωση.

Αυτή η τεχνητή πόλωση αποτελεί μοναδική επιλογή της κυβέρνησης, την ώρα που η αξιοπιστία και η σοβαρότητά της καταρρέουν σε όλα τα μέτωπα.

Μπροστά στο Βατερλώ του λοκντάουν, την κατάρρευση του ΕΣΥ και τη συσσωρευμένη κοινωνική αγανάκτηση, η ατζέντα πρέπει με κάθε θυσία να αλλάξει. Η πολιτικοποίηση, με εκβιασμένα υψηλούς τόνους, ενός θέματος που αφορά το κράτος δικαίου, όπως η απεργία πείνας του Κουφοντίνα, είναι εξαιρετικά πρόσφορο θέμα για κάτι τέτοιο.

Προχθές στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε τέσσερις συμβάσεις της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής που δείχνουν στημένες. Η μόνη κυβερνητική απάντηση που υπήρξε ήταν «για τον Κουφοντίνα δεν είπατε τίποτα». Αυτό το έκαναν παντιέρα οι ειδήσεις του Star γνωρίζοντας ότι είναι ψέμα.

Να πώς, αλλάζοντας επιθετικά την ατζέντα, και με λίγη προσποιητή αγανάκτηση από τους παρουσιαστές, φεύγει η κουβέντα μακριά από σοβαρές καταγγελίες για διασπάθιση.

Δεν περιμέναμε φυσικά από την ιδιωτική τηλεόραση να διερευνήσει τις καταγγελίες αυτές.

Την επόμενη μέρα ο ΑΝΤ1 δεν ρώτησε την Σ. Νικολάου πώς προμηθεύεται υγειονομικό υλικό από εταιρείες που κατασκευάζουν αμορτισέρ. Τη ρώτησε «γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τη στοχοποιεί».  Όλο το μιντιακό σύστημα έχει συστρατευθεί στη γραμμή «ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την τρομοκρατία».

Και μαζί και οι ανεκδιήγητοι της δημόσιας τηλεόρασης.

Την ώρα που τα πράγματα σοβαρεύουν, η κυβέρνηση έχει πάρει τον κατήφορο προς την αυτογελοιποίηση. Η ΕΡΤ και τα ιδιωτικά κανάλια της λίστας Πέτσα έχουν τεράστια συμβολή σ’ αυτό.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)