to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Ο κατήφορος δεν έχει τέλος»: Ο δήμαρχος Ιλίου έδωσε εντολή να αφαιρεθεί παράνομα αντλία νερού από το Πάρκο Τρίτση!

«Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση, πως η περίοδος της λεηλασίας, των καταπατήσεων, των αυθαιρεσιών έχει τελειώσει», διαμηνύει ο φορέας διαχείρισης του Πάρκου ο οποίος υπέβαλε μήνυση για αυτήν την ενέργεια υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα του Φορέα Γλώσσα πεζοδρομίου και ύβρεις στον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη» και από τον δήμαρχο Ιλίου ο οποίος «έμπλεξε» τους εργαζόμενους στην προσπάθειά του να βάλει ακόμα ένα εμπόδιο στη διάσωση του Πάρκου


Την Δευτέρα 10 Απριλίου 2017, συνεργείο εργαζομένων του Δήμου Ιλίου, μετά από εντολή του Δημάρχου Ιλίου κ. Ζενέτου, βρέθηκε στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» προκειμένου να αφαιρέσει παράνομα αντλία νερού που βρίσκεται εγκατεστημένη σε γεώτρηση. Όταν ο Γενικός Διευθυντής του Φορέα Διαχείρισης, διαπίστωσε αυτήν την παράνομη ενέργεια κι αφού γνωστοποίησε στο συνεργείο ότι λειτουργούσαν αυθαίρετα, τους κάλεσε να σταματήσουν τις εργασίες και επικοινώνησε με την αστυνομία, ως όφειλε εκ του θεσμικού του ρόλου, προκειμένου να διαφυλάξει την περιουσία του Πάρκου.

Μέχρι την στιγμή που σταμάτησαν οι εργασίες, το συνεργείο είχε ήδη προχωρήσει στην καταστροφή ενός μεταλλικού κουβούκλιου όπου φυλασσόταν ο εξοπλισμός, στην αφαίρεση ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (πίλερ) και στην αφαίρεση μέρους των σωληνώσεων της εγκατάστασης. Παράλληλα, έκοψαν σωλήνα που παροχέτευε το νερό της γεώτρησης στις λίμνες του πάρκου. Ακολουθώντας την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, η αστυνομία οδήγησε στο Α.Τ. Ιλίου τους παριστάμενους εργαζόμενους του Δήμου και δύο Αντιδημάρχους για να καταθέσουν για το περιστατικό. Εκπροσωπώντας τον Φορέα Διαχείρισης, ο Γενικός Διευθυντής του Πάρκου υπέβαλε μήνυση για αυτήν την ενέργεια υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα του Φορέα.
 

Η ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων  “Αντώνης Τρίτσης:

Σήμερα (σ.σ.: χθες) 10 Απριλίου 2017, διαπιστώθηκε προσπάθεια αποξήλωσης σημαντικού μηχανολογικού εξοπλισμού από το Πάρκο Α. Τρίτσης. Η διοίκηση, ως όφειλε, παρενέβη άμεσα, ειδοποιώντας τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές, οι οποίες έπραξαν τα δέοντα, προχωρώντας σε αυτόφωρες συλλήψεις.

Ενημερώνουμε ότι :

Ως Φορέας Διαχείρισης, ενός Πάρκου τα οποίο ανήκει στο δημόσιο και εξυπηρετεί όλο το Λεκανοπέδιο και πρωτίστως τους πολίτες της δυτικής Αθήνας, θα περιφρουρήσουμε ενεργά, με κάθε νόμιμο μέσο, την περιουσία και την έκτασή του.

Σε περίπτωση που αθώοι εργαζόμενοι έχουν εμπλακεί, με εντολές άλλων σε αυτό το περιστατικό, είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα διαπιστώσει η δικαιοσύνη και θα αποδώσει ευθύνες.

Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση, πως η περίοδος της λεηλασίας, των καταπατήσεων, των αυθαιρεσιών έχει τελειώσει. Η διοίκηση του Πάρκου, σε συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, μέσω θεσμικών οργάνων και μόνο, προχωράει στο άνοιγμα μιας νέας σελίδας στη διαχείριση, προστασία και ανάδειξη του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης.

Όπως τονίζει από την πλευρά της η δημοτική παράταξη Αλληλέγγυα Πόλη Ιλίου, είναι ξεκάθαρο πως η εμμονή του Δημάρχου Ιλίου κ. Ζενέτου να βάζει εμπόδια στην πορεία διάσωσης και ανάδειξης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» και στο νέο Φορέα που έχει αναλάβει το δύσκολο αυτό εγχείρημα τον οδηγεί σε πολύ μεγάλα ατοπήματα. «Ο Δήμαρχος Ιλίου, κ. Ζενέτος, επιδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ανεύθυνη στάση, δε δίστασε να δώσει εντολή στους εργαζόμενους του Δήμου να λειτουργήσουν παράνομα, μπλέκοντάς τους σε μια επικίνδυνη κατάσταση καθώς τέθηκαν αντί του ίδιου, ενώπιον των αστυνομικών αρχών και της δικαιοσύνης», επαναλαμβάνει η Αλληλέγγυα Πόλη.

Χυδαία επίθεση στον επικεφαλής της Αλληλέγγυας Πόλης

Ο κατήφορος όμως, δεν έχει τέλος. Ο Δήμαρχος Ιλίου, που εμφανίστηκε στο Α.Τ. αργότερα, δε δίστασε να χρησιμοποιήσει γλώσσα πεζοδρομίου και να επιτεθεί με ύβρεις στον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη» και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ιλίου, Κώστα Κάβουρα, όταν αυτός βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου, στο Α.Τ. Ιλίου, χαρακτηρίζοντας τον «κρετίνο» και «γελοίο».

Όπως αναφέρει η παράταξη στην ανακοίνωσή της:

«Είναι φανερό πως ο κ. Ζενέτος βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. Ο ίδιος πρέπει να καταλάβει πως οι «τσιφλικάδες», που έκαναν ότι ήθελαν χωρίς να λογοδοτούν, τελειώσαν προ πολλού στην πόλη μας. Από πλευράς μας, οφείλουμε να κάνουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, πως τέτοιες συμπεριφορές που στρέφονται ενάντια στο Δήμο, πολίτες και εργαζόμενους, δεν χωράνε στην πόλη μας.

Καλούμε το Δήμαρχο Ιλίου να αναλάβει άμεσα οποιαδήποτε διοικητική αλλά και πολιτική ευθύνη για τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες, προστατεύοντας τους εργαζόμενους του Δήμου και απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε στο πάρκο».

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)