to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:11 | 20.07.2021

Πολιτική

Ο «κατά φαντασίαν υπουργός» Χ. Θεοχάρης δεν είδε «καμία» ακύρωση στη Μύκονο

Αποστομωτικός για ακόμα μια φορά ο υπουργός στη Βουλή, δήλωσε χθες πως «δεν υπάρχουν ακυρώσεις στη Μύκονο», με τον δήμαρχο του νησιού να του απαντά πως αυτές, όχι απλά υπάρχουν, αλλά και «είναι μαζικές». «Κατά φαντασίαν υπουργό», χαρακτήρισε τον Χ. Θεοχάρη η αρμόδια τομεάρχης της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου


«Ακυρώσεις υπάρχουν μόνο στη φαντασία», δήλωσε προκλητικά χθες στη Βουλή ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σχολιάζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν στη Μύκονο δεν προκάλεσαν σχετικές ζημιές. Την ίδια ώρα που ο δήμαρχος του νησιού τόνιζε πως οι ακυρώσεις είναι πλέον «μαζικές».

Χ. Θεοχάρης: «Το τουριστικό προϊόν είναι ασφαλές»

«Δεν υπάρχουν ακυρώσεις στη Μύκονο. Υπάρχουν μόνο ακυρώσεις στη φαντασία όσων διαδίδουν ή γράφουν αυτά τα πράγματα», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης στη Βουλή. «Και με την πρόεδρο των ξενοδόχων μίλησα και με επιχειρηματίες του νησιού μίλησα, παραμένουν οι ακυρώσεις όπως ακριβώς ήταν και τις προηγούμενες ημέρες», συμπλήρωσε ο υπουργός Τουρισμού.

«Το τουριστικό προϊόν είναι ασφαλές γιατί βάζουμε εμείς την ασφάλεια στο κέντρο, παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα. Δεν υποσχεθήκαμε σε κανέναν ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι εύκολο», ανέφερε ακόμη ο κ. Θεοχάρης στην ίδια τοποθέτηση, ενώ επεσήμανε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο η αύξηση των κρουσμάτων δεν οφείλεται στον τουρισμό, αλλά στη μετάλλαξη Δέλτα.

Δήμαρχος Μυκόνου: «Μαζικές» οι ακυρώσεις

Αν και ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι δεν προκάλεσαν ακυρώσεις τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν στη Μύκονο, ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς, παρουσίασε μια διαφορετική εικόνα και μίλησε για ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

«Δεν σας κρύβω ότι έχει γίνει ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ- για να μην πω παραπάνω. Οι ακυρώσεις είναι μαζικές, γιατί δυστυχώς έγινε κακή επικοινωνία. Θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για lockdown, ενώ δεν είναι. Δεν έκλεισε το νησί, είναι πρόσθετα περιοριστικά μέτρα», τόνισε ο δήμαρχος Μυκόνου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κουκάς χαρακτήρισε άδικη και άστοχη την επιβολή νέων μέτρων, ενώ συμπλήρωσε ότι ο δήμος αντιπροτείνει άλλα, προκειμένου να γίνει διαχείριση της κατάστασης στο νησί.

Μεταξύ άλλων, ο δήμος αντιπροτείνει υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους στη Χώρα της Μυκόνου και όπου αλλού υπάρχει συγχρωτισμός, όπως και να ανανεώνεται το Green Pass των επισκεπτών του νησιού κάθε 72 ώρες. Ακόμη, ο κ. Κουκάς σημείωσε πως οι επιχειρηματίες δήλωσαν πως σε κάθε εργαζόμενο που θα εμβολιάζεται θα δίνουν μπόνους 150 ευρώ.

Κ. Νοτοπούλου: «Κατά φαντασίαν Υπουργός ο κ. Θεοχάρης;»

Η δήλωση της τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου:

«Τρεις μέρες μετά το lockdown της Μυκόνου, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης εμφανίστηκε τελικά στη Βουλή και αντί συγγνώμης, αρκέστηκε στο να δηλώσει πως «δεν υπάρχουν ακυρώσεις στην Μύκονο» κι ενώ εγκαταλείπουν ήδη το νησί κατά εκατοντάδες οι ξένοι τουρίστες.

Την ώρα που η Μύκονος μετατρέπεται σε «νησί της σιωπής», όπως σχολιάζουν τα ΜΜΕ, την ώρα που οι επαγγελματίες του νησιού μετρούν ήδη χιλιάδες ακυρώσεις σε κρατήσεις από το εξωτερικό, ο κ. Θεοχάρης είτε αποδεικνύεται «κατά φαντασίαν υπουργός», είτε θέλει να μας πείσει ότι η γη είναι τετράγωνη, για να καλύψει τους «αυτοκτονικούς» χειρισμούς της κυβέρνησής του.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται -με τον πιο επιζήμιο για την τουριστική μας βιομηχανία τρόπο- πως αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί με την κυβέρνηση Μητσοτάκη τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα...

Απαιτούμε άμεση και πλήρη ενημέρωση για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης στα νησιά, πριν ο κ. Μητσοτάκης τα σβήσει  εντελώς από τον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη με τους τραγικούς χειρισμούς του.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης κάνει για δεύτερη χρονιά τα «ίδια λάθη» και «ετοιμάζεται να τινάξει στον αέρα τόσο τη δημόσια Υγεία όσο και τον τουρισμό»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)