to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Καρατζαφύρερ και πάλι στη Ν.Δ.

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν διαθέτει ο αμετανόητος Κυριάκος στον δρόμο προς την εξουσία


Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν διαθέτει ο αμετανόητος Κυριάκος στον δρόμο προς την εξουσία. Υπέπεσε σε μία από τις μεγαλύτερες ύβρεις που μπορεί να διαπράξει άνθρωπος προσβάλλοντας τη μνήμη νεκρού μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Σε μια ανερμάτιστη εικοτολογία διανθισμένη με ύβρεις και ακροδεξιά fake news κατάφερε να πείσει για ένα και μόνο πράγμα: ότι διεκδικεί την εξουσία έρποντας και, ως άλλος Κρέοντας, περιφρονεί με έπαρση τους άγραφους νόμους.

Κυρίως όμως από αυτή την αποκάλυψη της πολιτικής του γύμνιας αναδείχθηκε ένας δυσώδης βόρβορος νεοφασισμού. Μιας νέας Ακροδεξιάς που επελαύνει και ο φέρελπις Κυριάκος έσπευσε να προσδεθεί στο άρμα των καιρών του Όρμπαν, του Τραμπ, του Σαλβίνι, του Μπολοσονάρου.

19 χρόνια πριν, 9 Μαΐου του 2000, αυτής της “εμβληματικής” της ομιλίας του Κυριάκου, ο Κώστας Καραμανλής διέγραφε από τη Ν.Δ. τον Γ. Καρατζαφέρη. Ο Γ. Καρατζαφέρης ήταν από τους πρωτεργάτες της μαύρης προπαγάνδας κατά της μνήμης του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα.

19 χρόνια μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον αποκατέστησε μετά βαΐων και κλάδων, επαναλαμβάνοντας τα ίδια fake news στη Βουλή. Όχι, δεν είναι «παρασυρμένος» ο Κυριάκος, και όσοι τον αντικρίζουν με οίκτο ή χιούμορ χάνουν το πραγματικό διακύβευμα, που δεν είναι άλλο από το ότι επιχειρείται να οριστεί εκ νέου η πολιτική σκηνή στην Ελλάδα.

Ως Δούρειος Ίππος η Ακροδεξιά κατίσχυσε τη Ν.Δ. και επιχειρεί να επιβάλει τα πολιτικά “αήθη” της στην κοινωνία. Φαίνεται ότι ο μέχρι πρότινος για πολλούς “παρασυρμένος” πολιτεύεται επιδιώκοντας τη στρατηγική αυτή μετάλλαξη του κόμματός του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ομιλία του στη Βουλή, όπου αποκαλύφθηκε ως αναδυομένη Αφροδίτη όχι ο Άδωνις που ενδεχομένως περιμέναμε, αλλά το άλτερ έγκο του στη δημοσιογραφία... ο Στέφανος Χίος. Στο ίδιο κοινό απευθύνονται γαλουχώντας το στην Ακροδεξιά, κάνοντας πράξη την προσβολή στα ανθρώπινα ήθη και επιτιθέμενοι σε αξίες και αρχές πανανθρώπινες. Γιατί τι άλλο είναι η προσβολή της μνήμης ενός νεκρού ανθρώπου τη στιγμή που μιλάμε για πολιτισμό ακριβώς από την ύπαρξη των ταφικών εθίμων και την απόδοση τιμών στους νεκρούς.

Δεν είναι μόνο οι συμβουλές των ακροδεξιών πνευματικών γόνων που φωλιάζουν στο πλευρό του Κυριάκου, τις οποίες υιοθετεί. Δεν είναι απλά ότι έχει ως πρότυπό του τον Σαμαρά, σκοτώνοντας ιδεολογικά τον δικό του πατέρα. Είναι ότι όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα πιστεύει!

Δεν είναι “παρασυρμένος, αλλά ένας αήθης, αμετανόητος ακροδεξιός και άρα επικίνδυνος.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)