to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:52 | 17.10.2013

Πολιτική

O Καψής ζητάει ξανά την επέμβαση του εισαγγελέα στην ΕΡΤ

Με πρόσχημα την κάλυψη της ελληνικής προεδρίας - Η «ΔουΤου» αδυνατεί να ανταποκριθεί απαντούν οι εργαζόμενοι


 «Αν δεν πάει η ΔΤ, και μάλιστα σύντομα, στην Αγία Παρασκευή, τότε υπάρχει κίνδυνος να μην μπορέσει να καλύψει την ελληνική Προεδρία, η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί από την Κατεχάκη» δήλωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, σε συνέντευξή του στον Real FM, αποσαφηνίζοντας πωςη απόφαση αυτή θα πρέπει να ληφθεί από τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό.

Με μία «ξεκάθαρη» ανακοίνωση, η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ διακηρύσσουν την πρόθεσή τους να καλύψουν την προεδρία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς, όπως σημειώνουν «η ΔουΤου αδυνατεί να ανταποκριθεί». Παράλληλα, σημειώνουν πως είχαν εξαρχής καταγγείλει περιπτώσεις δολιοφθοράς και ζημιών σε πομπούς και κέντρα εκπομπής της ΕΡΤ, ενώ υπογραμμίζουν πως η ακυρότητα των απολύσεών τους εκκρεμεί ακόμα στα δικαστήρια.

Τo Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ απαντά στον Παντελή Καψή



Εξάλλου, η ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωσή της, τονίζει πως «ο Παντελής Καψής, ύστερα από ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου, Δημήτρη Κρεμαστινού, παραδέχτηκε ότι έχει καθυστερήσει πολύ η δημιουργία του Νέου Φορέα (ΝΕΡΙΤ) και ότι το πρόγραμμα της μεταβατικής ΔΤ είναι υποδεέστερο της ΕΡΤ. Ωστόσο, αντί να παραδεχτεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί μετά το κυβερνητικό πραξικόπημα της 11ης Ιουνίου 2013 και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, εντελώς αυθαίρετα, για μια ακόμα φορά, προσπάθησε να μεταφέρει την ευθύνη στους αγωνιζόμενους απολυμένους συναδέλφους της ΕΡΤ».

«Αν θέλει ο κ. Καψής να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της χώρας έναντι της EBU, οφείλει να βρει τρόπο να ξαναλειτουργήσει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με σοβαρότητα και θεσμική διαφάνεια, να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με την ΕΣΗΕΑ και όχι να συνεχίζει να αγνοεί τη νομιμότητα με πελατειακά κόλπα, εποχικές συμβάσεις, ανασφάλιστη εργασία, αδιευκρίνιστες δαπάνες και ξεπούλημα της περιουσίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Βουλευτές της ΝΔ ζητούν εκκένωση της ΕΡΤ

Ενάντια στους εργαζόμενους που κρατούν ανοιχτή την ΕΡΤ στρέφονται 32 βουλευτές της κυβέρνησης (ΝΔ) ζητώντας από τον Π. Καψή να αναλάβει «πρωτοβουλίες» ώστε «να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και να επανέλθει η νομιμότητα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση». Απαιτούν έμμεσα την επέμαβση εισαγγελλέα και αστυνομίας, τραβώντας στα  άκρα τις απειλές του αρμόδιου υπουργού. προς τους εργαζόμενους.

Στη Βουλή η τροπολογία για την παράταση των δίμηνων συμβάσεων

Η κυβέρνηση έχει καταθέσει τροπολογία που θα επιτρέπει την παράταση των δίμηνων συμβάσεων στη «ΔΤ». Με τον τρόπο αυτόν καταφέρνει δύο επιτυχίες: Η πρώτη, να κάνει το νόμο του ΑΣΕΠ σουρωτήρι. Η δεύτερη, να ξεσηκώσει όλο το εποχικό προσωπικό του Δημοσίου, πυροσβέστες, υπαλλήλους των ΟΤΑ κ.λπ., οι οποίοι θα διεκδικήσουν για λογαριασμό τους την παράταση και των δικών τους συμβάσεων (πηγή: avgi.gr). Η τροπολογία θα ψηφιστεί σήμερα.

Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι η ΝΕΡΙΤ πέραν του προσωπικού με συμβάσεις αορίστου και ορισμένου χρόνου μπορεί κατ” εξαίρεση (με πρόταση-απόφαση του εκάστοτε προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου) να προσλαμβάνει προσωπικό με συμβάσεις έμμισθης εντολής «μετά από δημοσίευση προκήρυξης και με τήρηση των κανόνων διαφάνειας, αξιοκρατίας και ισότητας». Ουσιαστικά δίνεται η δυνατότητα να γίνονται διαφορετικού τύπου… συμβόλαια με δημοσιογράφους, καλλιτέχνες ή ειδικούς επιστήμονες (που εξαιρούνται από το ΑΣΕΠ) και να υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης πέραν της προβλεπόμενης διετίας όπως και της διακοπής της συγκεκριμένης συνεργασίας νωρίτερα, αν για παράδειγμα μια παραγωγή δεν αποδίδει τα αναμενόμενα κ.α. Κι αυτό μορεί να γίνεται και με φυσικά πρόσωπα και με κοινοπραξίες προσώπων για την παραγωγή και παρουσίαση εκπομπών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)