to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:21 | 02.01.2014

πηγή: koutipandoras.gr

Κοινωνία

Ο Καψής υποστηρίζει το νέο χαράτσι της ΝΕΡΙΤ

Υπεραμύνεται σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόφαση Παντελής Καψής του ανταποδοτικού τέλους 3 ευρώ τον μήνα, που ήδη τέθηκε σε ισχύ για τη ΝΕΡΙΤ πριν καλά καλά ξεκινήσει τη λειτουργία της.


Υπενθυμίζεται ό,τι μία από τις βασικές δικαιολογίες της κυβέρνησης όταν αποφάσισαν πραξικοπηματικά να κλείσουν την ΕΡΤ ήταν ότι οι πολίτες πληρώνουν το ανταποδιτικό τέλος μέσω της ΔΕΗ που είναι... ακριβό.

«Η ΝΕΡΙΤ έχει συγκροτηθεί και το πρόγραμμα το οποίο θα προβληθεί στη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων και μηνών παραγγέλνεται σήμερα».

«Δεν θα πάμε ξαφνικά από την μία ημέρα στην άλλη σε μια έτοιμη τηλεόραση που θα αρχίσει να εκπέμπει, αλλά αυτό γίνεται με έναν προγραμματισμό. Συνεπώς έπρεπε να έχει την οικονομική δυνατότητα για να προχωρήσει. Ήδη η ΝΕΡΙΤ έχει κάνει παραγγελίες προγράμματος. Το πιο ουσιαστικό απ` όλα είναι όμως ότι ο προϋπολογισμός της ΝΕΡΙΤ και το κόστος της λειτουργίας της για το 2014 είναι 100 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, από 240 εκατομμύρια που μας κόστιζε η ΕΡΤ θα πάμε σε μια τηλεόραση η οποία δεν θα έχει ουσιωδώς λιγότερο πρόγραμμα, το αντίθετο μάλλον, που θα κοστίζει 100 εκατομμύρια» σημειώνει ο κ. Καψής.

Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης τονίζει ακόμη ότι το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ θα αρχίσει ουσιαστικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σταδιακά.

Με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, ο κ. Καψής εκφράζει την πεποίθηση ότι «η Δημόσια Τηλεόραση είναι απολύτως έτοιμη να ανταποκριθεί. Το πρώτο τεστ το δίνει σε μία εβδομάδα που είναι η επίσημη έναρξη. Όλη η ομάδα της Δημόσιας Τηλεόρασης -δημοσιογράφοι και τεχνικοί- έχουν δουλέψει πολύ καλά, έχουν ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις στο Ζάππειο όπου θα γίνεται η τηλεοπτική μετάδοση όλων των εργασιών της προεδρίας. Πιστεύω ότι και σε αυτόν τον τομέα η χώρα μας θα πάρει άριστα».

Προσθέτει μάλιστα ότι «σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό επί ΕΡΤ, το κόστος της κάλυψης της ελληνικής προεδρίας από την ΔΤ είναι μειωμένο περίπου κατά 30%.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)