to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο καλός ο κυλινδρόμυλος τα αλέθει όλα

Πρώτα τον διόρισαν χωρίς πτυχίο και στη συνέχεια νομοθέτησαν για να καλύψουν τόσο τον κ. Λούλη όσο και μια σειρά κρατικών αξιωματούχων που δεν διέθεταν τα απαραίτητα προσόντα ώστε να δικαιολογήσουν το αφήγημα της αριστείας που οι ίδιοι με πάθος αλλά και περισσή υποκρισία κατασκεύασαν


Στην παραδοχή ότι ο πρωθυπουργός του επιτελικού κράτους διόρισε τον Κωνσταντίνο Λούλη στη θέση του γενικού γραμματέα Τουρισμού χωρίς να διαθέτει πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στη συνέχεια ψήφισε τον Νόμο 4622/2019, που υποβαθμίζει σε τυπικό προσόν την κατοχή πανεπιστημιακού τίτλου, προχώρησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης απαντώντας στο αίτημα κατάθεσης εγγράφων της Δώρας Αυγέρη, που από τις 9 Ιουνίου ζητούσε το πτυχίο του Κ. Λούλη.

Με λίγα λόγια, πρώτα τον διόρισαν χωρίς πτυχίο και στη συνέχεια νομοθέτησαν για να καλύψουν τόσο τον κ. Λούλη όσο και μια σειρά κρατικών αξιωματούχων που δεν διέθεταν τα απαραίτητα προσόντα ώστε να δικαιολογήσουν το αφήγημα της αριστείας που οι ίδιοι με πάθος αλλά και περισσή υποκρισία κατασκεύασαν.

Είναι χαρακτηριστικό πως ανάμεσα στα έγγραφα που ο υπουργός Τουρισμού υποχρεώθηκε να καταθέσει, μετά το αίτημα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται και η απάντηση της προϊσταμένης της γενικής διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μαριάνθης Ανδρέου, η οποία επισημαίνει πως «δεν έχει κατατεθεί στην Υπηρεσία μας αντίγραφο πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής του γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Κ. Λούλη» αποδεικνύοντας πως το περίφημο δίπλωμα της Ελβετικής Σχολής Τεχνικών Κυλιδρόμυλων, το οποίο ο Κ. Λούλης δηλώνει στο βιογραφικό του ως «πτυχίο», ήταν μια ακόμη «γαλάζια» λαθροχειρία.

Ο υπουργός Τουρισμού πάντως, εκεί που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τον διορισμό του κ. Λούλη, εμφανίζεται διπλά εκτεθειμένος καθώς ψευδώς ισχυρίζεται πως ο γενικός γραμματέας Τουρισμού τοποθετήθηκε νομίμως στη θέση με κοινή απόφαση του πρωθυπουργού και του υπουργού Τουρισμού, στις 23 Ιουλίου 2019, με «βάση τα άρθρα 50 και 51 του Προεδρικού Διατάγματος 63/2005, όπου δεν τίθενται τυπικά προσόντα».

Μόνο που τα άρθρα 50 και 51 που επικαλείται ο κ. Θεοχάρης δεν αφορούν στα τυπικά προσόντα ενός γενικού γραμματέα αλλά στις αρμοδιότητές του και ηθελημένα ο υπουργός Τουρισμού επιχειρεί να παραπλανήσει και να καλύψει την κυβερνητική απάτη καθώς, την ημέρα που ο κ. Λούλης διορίστηκε, βρισκόταν σε ισχύ ο Νόμος 4369/2016, ο οποίος θέτει ως υποχρέωση να βρίσκεται στο Μητρώο Επιτελικών Στελεχών καθώς και αυξημένα προσόντα διορισμού για τους γραμματείς, που επίσης δεν πληροί ο Κ. Λούλης. Κατά τ’ άλλα, αριστεία και επιτελικό κράτος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)