to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα

Βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα με τοπικά πολύ έντονα φαινόμενα τις βραδινές και νυχτερινές ώρες, στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν δίνοντας τοπικές βροχές ή καταιγίδες καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά, περιμένουμε σήμερα. Τις μεσημεριανές ώρες ο καιρός στα δυτικά ενδέχεται να παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, ενώ το βράδυ τοπικές βροχές ή καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Παράλληλα αναμένεται σταδιακή σημαντική μεταφορά σκόνης από την Αφρική.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 18 στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 16 στη Δυτική Ελλάδα, από 8 έως 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 18 στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, με τις μέγιστες στην Κρήτη να φτάνουν στους 23 βαθμούς Κελσίου. 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι κατά τόπους σε σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις εντάσεων 7 με 8 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις και αυξημένη υγρασία, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις. 

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα παροδικών βροχών, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι με σημαντική ενίσχυση από το βράδυ.

tags: καιρός

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)