to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο καιρός σήμερα

Γενική πρόγνωση καιρού για σήμερα


Βροχές κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στο Αιγαίο, καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο όπου τοπικά τα έντονα φαινόμενα θα είναι έντονα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της δυτικής και βόρεια χώρας, περιμένουμε σήμερα. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, ενώ από το μεσημέρι στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, με εξαίρεση την Κεντρική Μακεδονία.

Θερμοκρασίες

Η θερμοκρασία, σε πτώση, θα κυμανθεί από -7 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 9 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 10 στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 5 έως 10 στο Βόρειο Αιγαίο και από 11 έως 16 στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη.

Άνεμοι στα πελάγη

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και στα νοτιότερα πελάγη κατά περιόδους θυελλώδεις. Ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο, ενώ το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό θα πνέει με εντάσεις που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι, ενισχυόμενοι σταδιακά στο Σαρωνικό σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.

Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα πεδινά και πρόσκαιρης χιονόπτωσης στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

ΠΗΓΗ:meteo.gr

tags: καιρός

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)