to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:41 | 07.03.2017

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, σε γραμμή ΔΝΤ, δεν... θυμάται τις επιστρατεύσεις απεργών επί κυβερνήσεως Ν.Δ. (βίντεο)

«Εμείς πιστεύουμε στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου» δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δηλώνοντας ευθαρσώς, ότι η Ν.Δ. συμφωνεί σε κάποια από τα εργασιακά που προτείνει το ΔΝΤ.


Παραπέμποντας στη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη κατά των απεργών του Μετρό μίλησε για κατάχρηση του δικαιώματος της απεργίας και υπενθύμισε στους πολίτες πώς αντιλαμβάνεται η Ν.Δ. το "ιερό δικαίωμα στην απεργία".

Όταν ο κ. Ζαχαριάδης υπενθύμισε την αυταρχική μεταχείριση που επεφύλαξε η Ν.Δ. στους απεργούς όταν ήταν κυβέρνηση, ο κ. Βαρβιτσιώτης αρνήθηκε ότι συνέβησαν επιστρατεύσεις λέγοντας: «Αφήστε τώρα που κάναμε επιστράτευση στο μετρό»! "Λέτε ψέμματα"! "Αυτό που λέτε είναι ψευδές"!

Την πρακτική των πολιτικών επιστρατεύσεων είχε κατά κόρον χρησιμοποιήσει η Ν.Δ. όταν ήταν κυβέρνηση. Ενδεικτικά είχαν γίνει επιστρατεύσεις εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την ΠΝΟ,  τη ΔΕΗ και τους εκπαιδευτικούς.

Tον κ. Βαρβιτσιώτη διαψεύδει ο Κωστής Χατζηδάκης σε βίντεο που ανακοινώνει την πρόταση που κατέθεσε για επίταξη των εργαζομένων στο Μετρό.

Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο πρώην αρχηγός της Ν.Δ. Αν. Σαμαράς: «Δεν επιτρέπεται και δεν μπορούν κάποιες συνδικαλιστικές νοοτροπίες να ετοιμάζουν απεργία επειδή τους ζητήθηκε να εργάζονται δυο ώρες παραπάνω την εβδομάδα». «Το δημόσιο συμφέρον είναι πάνω από τις συντεχνιακές ιδιοτέλειες».

Συμπέρασμα: Η Ν.Δ., τα ίδια που έλεγε τότε υποστηρίζει και σήμερα, σε απόλυτη συνέπεια με τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό που εκπροσωπεί, ενάντια στον κόσμο της εργασίας.

Κατ. Μπρέγιαννη

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)