to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:21 | 26.07.2017

Ε.Μ.

Πολιτική

Ο κ. Στύλιος διαβάζει «Βατράχι»;

Με αφορμή τα ψευδή ότι η ΝΔ δεν απέλυσε καθηγητές στα οποία επιμένει ο Στύλιος...


Ο βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στύλιος, διατελέσας μάλιστα και υφυπουργός Παιδείας, στο ΚΟΝΤΡΑ στην εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ, ισχυρίστηκε  πως είναι ψέμματα οι απολύσεις των 2.500 εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ.

Με αφορμή αυτές τις δηλώσει ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης αναφέρει:

«Υπενθυμίζω για να μην ξεχνάμε: 2.500 εκπαιδευτικοί τέθηκαν για 2 χρόνια σε διαθεσιμότητα (Ιούλιος 2013).  Χωρίς καμία μετάταξη για δύο χρόνια. Ουσιαστικά απολυμένοι εκτός σχολείου. 

20.000 μαθητές έχασαν τις ειδικότητες που επέλεξαν, γιατί λόγω της διαθεσιμότητας των καθηγητών έκλεισαν στα ΕΠΑΛ τρεις απο τους πλέον σημαντικούς τομείς με δεκαπέντε ειδικότητες: Υγείας πρόνοιας- αισθητικής κομμωτικής- εφαρμοσμένων τεχνών. 

Επίσης, την ίδια ώρα που έκλειναν οι τομείς αυτοί από τα δημόσια ΕΠΑΛ, "τυχαία" ο τότε Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος εγκαινίαζε στον Πειραιά ιδιωτικό ΙΕΚ με αυτούς τους τομείς.

Σήμερα με την επαναφορά τους στα ΕΠΑΛ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σπουδάζουν σε αυτούς τους τομείς περίπου 30.000 μαθητές και μαθήτριες. 

Ντροπή για τα ψέματα σας κύριε Στύλιο. 

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ

Θέμης Κοτσιφάκης - Ένας από τους απολυμένους εκπαιδευτικούς»

Υπενθυμίζουμε στον Κ. Στύλιο ότι...

Σε ομηρία βρέθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα όταν καταργήθηκαν οι τομείς και ειδικότητές τους στην επαγγελματική εκπαίδευση. Από τις 22 Μαρτίου 2014, διεκόπη η μισθοδοσία των 85 από τους 1.799 εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, χωρίς να  εκδοθεί διαπιστωτική πράξη απόλυσής τους.

Μετά την αποστολή εξώδικων, τον Σεπτέμβριο του 2014, από την ΟΛΜΕ στους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επανενέταξαν τους εκπαιδευτικούς αυτούς στη μισθοδοσία μετά από 6 μήνες (τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του 2014). Ομως, με νέο έγγραφό του το υπουργείο Παιδείας, στηριζόμενο σε αντίστοιχο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διέταξε τους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αφαιρέσουν ξανά τους εκπαιδευτικούς αυτούς από το μητρώο μισθοδοσίας και να απαιτήσουν την επιστροφή των αποδοχών που έχουν λάβει, πληρώνοντας επιπλέον και τον αναλογούντα φόρο. Για το ζήτημα της διακοπής της μισθοδοσίας των 85 εκπαιδευτικών, το ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα κατέθεσαν μήνυση προς τους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ, από τους 1.799 εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον Ιούνη του 2013, μόλις 174 επανατοποθετήθηκαν σε νέες θέσεις.

Με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου με τίτλο «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον Μάιο του 2015 ακυρώθηκαν οι διαθεσιμότητες και οι απειλούμενες απολύσεις εκπαιδευτικών και έγινε η επανασύσταση όλων των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν και η επαναφορά των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ στις οργανικές τους θέσεις. Καταργήθηκε επίσης ο θεσμός της διαθεσιμότητας.

Η ΟΛΜΕ χαρακτήρισε τότε «σημαντική νίκη του πολύμορφου κινήματος των εκπαιδευτικών» που αναπτύχθηκε επί δύο χρόνια. 

Αξίζει να παρακολουθήσετε την απάντηση του βουλευτή του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη προς τον κ. Στύλιο στις 31/8 του 2016, όταν και τότε διατύπωνε την άποψη:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)