to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:20 | 26.02.2020

πηγή: inotos.gr

Αυτοδιοίκηση

«Ο κ. Μηταράκης ξεπούλησε τη Χίο για μία καρέκλα»

Μια συνέντευξη με ιδιαίτερο ενδiαφέρον και σοβαρές καταγγελίες για όσα συμβαίνουν στη Χιο


«Ο κ. Μηταράκης ξεπούλησε τη Χίο για μία καρέκλα. Δεν έχει πλέον θέση στον Χιώτικο λαό. Υποσχέθηκε ότι θα κλείσει την δομή που υπάρχει και ο κόσμος τον εμπιστεύτηκε, τον ψήφισε και πήρε τη θέση που έχει. Όμως όλα όσα είπε είναι ψέματα. Κορόιδεψε τον λαό. Έστρεψε το μισό νησί εναντίον του άλλου μισού. Τώρα όμως το νησί συσπειρώθηκε, γιατί όλες οι υποσχέσεις ήταν ψέματα, και τώρα το νησί έχει μια κοινή γραμμή, ότι πρέπει να γίνει αποσυμφόρηση».

Με αυτά τα σκληρά λόγια ο πρόεδρος Συλλόγου Κτηνοτρόφων Χίου Γιάννης Γεωργούλης επιτέθηκε στην κυβέρνηση μιλώντας στην εκπομπή Ραδιουργίες, του Βασίλη Σπυριδάκη, στο Κόκκινο Κρήτης 88,4 fm, και περιέγραψε την εμπόλεμη, όπως τη χαρακτήρισε, κατάσταση που επικρατεί στο νησί του από το βράδυ της Δευτέρας.

«Το νησί καταλήφθηκε από ΜΑΤ. Ήρθε ένα πλοίο γεμάτο κλούβες των ΜΑΤ. Είναι πάνω από 300-400 άτομα. Και ενώ εμείς πήγαμε ειρηνικά να διαδηλώσουμε, αυτοί ήρθαν ετοιμοπόλεμοι. Μόλις άνοιξε η πόρτα του πλοίου άνοιξαν πυρ εναντίον οποιουδήποτε, ακόμη και γυναικόπαιδων. Έχουν εντολές να εκτελέσουν και να καθαρίσουν οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο τους. Δεν εξηγείται αλλιώς», είπε ο κ. Γεωργούλης.

«Επέστρεψε η Χούντα;»

Εξέφρασε μάλιστα το φόβο του ότι η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί πολύ επικίνδυνα: «Ο κόσμος είναι οργισμένος. Ζούμε το πρόβλημα πολλά χρόνια, καταστρέφονται περιουσίες. Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, αλλά είναι δύσκολο. Αν βρεθεί κάποιος θερμόαιμος ή ανεγκέφαλος τα πράγματα θα ξεφύγουν. Και αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες είναι πρωτόγνωρο. Είμαστε σε εμπόλεμη ζώνη. Αυτά που δείχνουν στα κανάλια είναι σταγόνα στον ωκεανό. Χρησιμοποιούν ελικόπτερα και χημικά εναντίον μας σαν να κυνηγάνε φυγάδες. Αυτά που συμβαίνουν δεν τα ζήσαμε ούτε το 1940 και τα ζούμε τώρα. Αναρωτιόμαστε, έχουμε εμφύλιο πόλεμο; Επέστρεψε η χούντα; Αν δεν μας θεωρούν Έλληνες και δεν θεωρούν τα νησιά ελληνικά να μας το πούνε. Και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ .Μηταράκης. Να έχουν το θάρρος να το πουν δημόσια, γιατί οι πράξεις τους δείχνουν ότι δεν μας θεωρούν κομμάτι της Ελλάδας».

«Η δομή που υπάρχει σήμερα είναι πολυάριθμη και δεν μπορεί το νησί μας να την αντέξει. Δεν έχουμε τίποτα με τους μετανάστες. Ήμασταν οι πρώτοι που τους ζεστάναμε, τους ταΐσαμε και οι πρώτοι που τους δώσαμε συμπόνοια. Γνωρίζουμε το δράμα τους. Είμαστε ακριτικά νησιά. Οι πρόγονοί μας προέρχονται από την Μικρά Ασία. Γνωρίζουμε τι σημαίνει προσφυγιά. Ούτε έχουμε τίποτα με τον κόσμο ούτε θέλουμε να φύγουν όλοι. Θέλουμε να φύγει ο πολύς πληθυσμός. Να μείνει 1% που μας αναλογεί», είπε ο κ .Γεωργούλης και συνέχισε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε 6.800 καταγεγραμμένους πρόσφυγες στην υπάρχουσα δομή, πέρα από όσους δεν είναι καταγεγραμμένοι. Την ίδια ώρα προσπαθούν να δημιουργήσουν μια νέα δομή των 5.000 με 7.000 ατόμων.

Άλλα όταν καθημερινά καταφθάνουν στη Χίο 300 νέοι πρόσφυγες, αναρωτιόμαστε ποιον κοροϊδεύουν. Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να δημιουργήσουν δύο δομές και το νησί θα έχει δύο ανοιχτές πληγές».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)