to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:34 | 13.10.2021

Πολιτική

Ο Κ. Αρβανίτης για τις ακροδεξιές χυδαιότητες του Σλοβένου πρωθυπουργού και την άρνηση του να συναντήσει αντιπροσωπεία του ΕΚ

Δήλωση του ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ / The Left και μέλους της Υποομάδας Παρακολούθησης Δημοκρατίας, Κράτους Δικαίου και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (DRFMG) της Επιτροπής LIBE, Κώστα Αρβανίτη για την άρνηση του Σλοβένου ΠΘ να συναντήσει αντιπροσωπεία του Ε/Κ και τη χυδαία επίθεσή του στην Αριστερά


Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Γιάνεζ Γιάνσα, ο ιδεολογικός «φίλος» του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ανατριχιαστική και θρασύδειλη επίθεση κατά βουλευτών και ευρωβουλευτών της Αριστεράς μέσω Twitter, χαρακτηρίζοντας  μάλιστα τους βουλευτές του σλοβενικού αριστερού κόμματος LEVICA «αντίφα τρομοκράτες, αντισυνταγματικά στοιχεία που προσπαθούν να αλλάξουν το σύστημα».

Με δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ / The Left, Κώστας Αρβανίτης δήλωσε σχετικά:

«Λέμε θρασύδειλη, γιατί στην προοπτική να έρθει αντιμέτωπος με τις ερωτήσεις της Υποομάδας Κράτους Δικαίου DRFMG στην οποία συμμετέχω, σχετικά με τις κατηγορίες για διαφθορά, παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και απόπειρες χειραγώγησης του Τύπου, ο πρωθυπουργός ακύρωσε την τελευταία στιγμή την προγραμματισμένη αυριανή συνάντηση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σλοβένος ΠΘ αρνείται τον διάλογο και τις άβολες ερωτήσεις.

Στην προ μηνών συνεδρίαση της Υποομάδας, κληθείς να απαντήσει για τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες, αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των ΕΒ (προερχόμενων από όλες τις πολιτικές ομάδες), επιχειρώντας να κρυφτεί πίσω από ένα μαγνητοσκοπημένο βίντεο, που επέμενε εμμονικά να προβληθεί, και στη συνέχεια αποχώρησε, αντί να απαντήσει ο ίδιος σε όσα βαρύτατα είχαν ακουστεί για την κυβέρνησή του!

Στους εκλεγμένους εκπροσώπους των Ευρωπαίων πολιτών δεν περνάνε νταηλίκια, ούτε με βίντεο, ούτε στο Twitter.

Θα περιμέναμε από τον Σλοβένο ΠΘ να έχει το θάρρος να μας τα πει και από κοντά».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)