to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:21 | 23.09.2014

Διεθνή

Ο ισραηλινός στρατός εκτέλεσε τους 2 υπόπτους για την απαγωγή και το φόνο των τριών εφήβων εποίκων

Σε μια επιχείρηση σήμερα το πρωί στη Χεβρώνα, άντρες της Σιν Μπετ και ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού περικύκλωσαν και τελικά σκότωσαν, «κατά την ανταλλαγή πυρών», δύο άντρες που το Ισραήλ είχε κατηγορήσει ως κύριους υπόπτους της απαγωγής και δολοφονίας των τριών νεαρών εβραίων εποίκων το καλοκαίρι - γεγονός που πυροδότησε την 50ήμερη επιδρομή στη Γάζα με τους 2.000 νεκρούς.


Σύμφωνα με το ynet, σε κοινή επιχείρηση του ισραηλινού στρατού, ομάδων SWAT της ισραηλινής αστυνομίας και πρακτόρων της Σιν Μπετ (της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών), εντοπίστηκαν οι Amar Abu-Eisha και Marwan Kawasmeh νωρίς το πρωί της Τρίτης σε κτίριο στη Χεβρώνα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΣΙν Μπετ, οι ισραηλινοί πυροβόλησαν, οι δύο παλαιστίνιοι απάντησαν στα πυρά που δέχτηκαν και κατά την ανταλλαγή πυρών, σκοτώθηκαν.

Χεβρώνα

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού σε δήλωσή του ανέφερε ακόμα πως «το ξημέρωμα της Ρος Χασανά, [της εβραϊκής Πρωτοχρονιάς], η επιχείρηση Προστασία του Αδελφού [Brother's Keeper, όπως ονόμασε ο ισραηλινός στρατός τις επεμβάσεις του μετά τη δολοφονία των 3 νεαρών εβραίων εποίκων] έλαβε τέλος. Είχαμε υποσχεθεί στις οικογένειες του Σαέρ, του Φρένκελ και του Γιφρά ότι θα πιάσουμε τους δολοφόνους των παιδιών τους, και σήμερα το πρωί το καταφέραμε». 

Οι νεκροί πλέον ύποπτοι, Kawasme (29 χρ.) και Abu-Eisha (32 χρ.)

Η Χαμάς επιβεβαίωσε τον θάνατο των δύο νεαρών, μιλώντας για μια ζωή γεμάτη θυσίες, και λέγοντας πως οι δύο νεαροί ήταν μέλη των Ταξιαρχιών Ιζεντίν Αλ Κασάμ.

Η Χαμάς δεν είχε ποτέ επίσημα αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή και τον φόνο των 3 νεαρών εβραίων, αν και υψηλόβαθμα στελέχη της ανέφεραν πως στην απαγωγή μπορεί να εμπλέκονταν μέλη της Χαμάς χωρίς όμως κεντρική διαταγή και καθοδήγηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)