to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:29 | 12.12.2012

Διεθνή

Ο ηγέτης της συριακής αντιπολίτευσης καλεί τους Αλαουΐτες να ξεσηκωθούν

Ο ηγέτης του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης κάλεσε σήμερα τη μειονότητα των Αλαουιτών στη χώρα να αρχίσει εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ενός Αλαουΐτη που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια εξέγερση κυρίως των σουνιτών κατά της εξουσίας του.


Ο Μουάζ Αλχάτιμπ δήλωσε επίσης σε μια συνάντηση στο Μαρόκο ότι η αντιπολίτευση θα θεωρήσει τις παγκόσμιες δυνάμεις, ιδιαίτερα τη Ρωσία, υπεύθυνη αν ο Άσαντ χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον των ανταρτών μαχητών και κάλεσε το Ιράν να αποσύρει προσωπικό που, σύμφωνα με τον ίδιο, υποστηρίζει τον Άσαντ στη συριακή σύγκρουση που διαρκεί ήδη 20 μήνες.

"Στέλνουμε ένα άμεσο μήνυμα στους Αλαουΐτες αδελφούς. Η επανάσταση στη Συρία σας δίνει το χέρι, έτσι δώστε το κι εσείς και αρχίστε την πολιτική ανυπακοή εναντίον του καθεστώτος επειδή σας καταπιέζει όπως καταπιέζει εμάς», δήλωσε ο Αλχάτιμπ μιλώντας στην υπουργική συνάντηση των «Φίλων της Συρίας» στο Μαρακές.

"Θεωρούμε τη διεθνή κοινότητα, και ιδιαίτερα τη Ρωσία, πλήρως υπεύθυνη, αν το καθεστώς χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον του λαού μας», πρόσθεσε καλώντας τη Μόσχα να σταματήσει την πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη του Άσαντ.

Ο Αλχάτιμπ, ο οποίος εξελέγη τον περασμένο μήνα ηγέτης του Εθνικού Συνασπισμού Δυνάμεων της Αντιπολίτευσης και της Συριακής Επανάστασης, κάλεσε επίσης τους συμμάχους του Άσαντ, το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, να αποσύρουν την υποστήριξή τους.

"Ζητούμε να αποσύρει το Ιράν όλους τους εμπειρογνώμονές του από τη Συρία και ζητούμε από την ηγεσία της Χεζμπολάχ να αποσύρει όλους τους μαχητές της αν βρίσκονται στη Συρία, επειδή το αίμα τους δεν πρέπει να χυθεί υπερασπίζοντας ένα σκληρό και απηρχαιωμένο καθεστώς», δήλωσε.


Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)