to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:42 | 28.08.2012

left.gr

Πολιτική

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά συνάντηση με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά, με σχετική επιστολή, συνάντηση με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για τον ΕΟΠΥΥ ως χρήστες Υγείας.


 
Η επιστολή του ΙΣΑ:
 
 
 
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
 
 
 
ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ
 
κ.  Κώστα Τσικρικά
 
ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ
 
κ.  Γιάννη Παναγόπουλο
 
Αθήνα, 28-8-2012
 
 
 
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει πολλάκις επισημάνει ότι ο ΕΟΠΥΥ προκειμένου να λειτουργήσει χρειάζεται πόρους και οργάνωση. Όμως σήμερα βιώνουμε την καθολική αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να επιβιώσει, εξαιτίας της προχειρότητας με την οποία σχεδιάστηκε.
 
Σεβόμενοι την οικονομική κατάσταση  στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα μας, καθώς επίσης και την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι ιατροί, ζητήσαμε από τον ΕΟΠΥΥ στοιχεία, τα οποία είναι γνωστά και οφείλουν να είναι γνωστά σε κάθε υπηρεσία, τα οποία μάλιστα πρέπει άμεσα να δημοσιεύονται ,ώστε να είναι διαθέσιμα για τον Έλληνα πολίτη, φορολογούμενο και ασφαλισμένο. Συγκεκριμένα ζητήσαμε να μας γνωστοποιηθούν: α) με ποιο προϋπολογισμό ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ ξεκίνησε την λειτουργία του, β) τι ποσοστό επιχορήγησης έχετε λάβει έως σήμερα από τον κρατικό προϋπολογισμό, γ) εάν οι ασφαλιστικοί φορείς που εντάχθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ σας έχουν αποδώσει τις εισφορές, όπως προβλέπεται στο άρθρο 19 του Ν. 3918/2011 και τι ποσά έχετε λάβει.
 
                Επιπροσθέτως ζητήσαμε την δέσμευση των αρμοδίων φορέων για να θεσπιστεί με νομοθετική ρύθμιση καθεστώς απευθείας χρηματοδότησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ , καθώς επίσης ζητήσαμε την δημιουργία μιας Διαρκούς Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των υγειονομικών κλάδων, η οποία θα εξετάζει την διαχείριση των πόρων και τον καταμερισμό αυτών με ισότιμο τρόπο, ζητώντας επιπλέον να  δημοσιεύονται αμέσως οι αποφάσεις της και η εκτέλεση τους , για λόγους διαφάνειας και αξιοπιστίας.
 
                Επιθυμούμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εάν δεν λάβει ρητές δεσμεύσεις από τους αρμόδιους φορείς μέχρι τις 31 Αυγούστου, θα καλέσει τα μέλη του, που έχουν «συμβληθεί» με τον ΕΟΠΥΥ, να αναστείλουν οποιαδήποτε συνεργασία τους από την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να διεκδικήσουμε από κοινού για τον Αθηναϊκό πληθυσμό ποιοτική υγεία και αξιοπρέπεια.
 
Στόχος μας όπως γίνεται σαφές είναι η διεκδίκηση δωρεάν υγείας για όλους, καθώς επίσης και η δυνατότητα του ΕΟΠΥΥ να έχει τους πόρους για να μην καταρρεύσει.
 
Ο ενιαίος φορέας Υγείας που πάντα επιθυμούσαμε, προκειμένου να λειτουργήσει, χρειάζεται χρήματα και οργάνωση με το λειτουργό υγείας στο επίκεντρο της ιατρικής. Διότι Υγεία με τον Γιατρό στη γωνία δε γίνεται.
 
Εάν οι ιατροί μας, είναι εθελοντές της δημόσιας υγείας, θα έπρεπε τουλάχιστον να το γνωρίζουν και η πολιτεία να έχει ένα ευχαριστώ για αυτούς. Ζητάμε λοιπόν όπως πραγματοποιηθεί συνάντησή μας,  προκειμένου να μας γνωστοποιήσετε τις απόψεις σας σχετικά με τα ως άνω καθώς επίσης και για την μέχρι σήμερα λειτουργία του ΕΟΠΥΥ."

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)