to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:17 | 20.03.2014

πηγή: alterthess.gr

Πολιτική

Ο χρυσαυγίτης Ματθαιόπουλος εναντίον του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Τ. Μηταφίδη

Επίθεση του χρυσαυγίτη σε Μηταφίδη και Αβραμόπουλο


Εναντίον του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Αβραμόπουλου, καταφέρεται ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη Χρυσή Αυγή, Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Με αφορμή δημοσίευμα του τοπικού Τύπου, στο οποίο αναφέρεται ότι η ψήφος στην ΧΑ θα είναι προσβολή για τη Θεσσαλονίκη, ο χρυσαυγίτης βουλευτής τονίζει:

"Ασφαλώς, γνωρίζαμε εξ αρχής πως η κάθοδος της Χρυσής Αυγής με τον συνδυασμό «Ελληνική Αυγή» στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα αποτελούσε μια πράξη-πρόκληση για το σάπιο κατεστημένο, αλλά ουδείς θα προέβλεπε τον έκδηλο πανικό που έχει καταβάλλει τους αντιπάλους μας, οι οποίοι, μη δυνάμενοι πλέον να κρατήσουν τα προσχήματα, περνούν στην επικοινωνιακή αντεπίθεση χρησιμοποιώντας ακραίες εκφράσεις σε μια ύστατη προσπάθεια πόλωσης του κλίματος.

Σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας της Θεσσαλονίκης διαβάσαμε προ εβδομάδος τα επικριτικά σχόλια δύο ανθρώπων, οι οποίοι δε δίστασαν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, να χαρακτηρίσουν προσβολή για την Θεσσαλονίκη την ψήφο υπέρ της Ελληνικής Αυγής, αν και κανείς τους ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει πως ο λαός της Μακεδονίας θα είναι αυτός που θα κρίνει τι είναι πρόκληση γι᾽ αυτούς και τι όχι.

Ο μεν υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ, Μηταφίδης, καταφέρθηκε εναντίον του συνδυασμού του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι, λέγοντας πως η Θεσσαλονίκη κινδυνεύει να πέσει θύμα ναζιστικής κτηνωδίας και τόνισε πως το σύνθημα «ποτέ ξανά φασισμός» έχει καταντήσει ειρωνεία, προφανώς αντιλαμβανόμενος πως η Χρυσή Αυγή αυξάνεται ραγδαία στην τοπική κοινωνία. Εις ότι αφορά τους χαρακτηρισμούς περί ναζιστών επαναλαμβάνω -κι εγγράφως- πως πέρα από γελοίοι έχουν καταντήσει γραφικοί, αλλά προς ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ οι Έλληνες στρέφονται μαζικά προς τη Χρυσή Αυγή φτύνοντας κατάμουτρα την καθεστωτική προπαγάνδα, ακριβώς επειδή ασπάζονται τις ιδέες της, όσο «αποκρουστικές» κι αν φαντάζουν στον ίδιο.

Ιδιαίτερη έμφαση όμως πρέπει να δοθεί στην αινιγματική δήλωση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Αβραμόπουλου, που μεταξύ άλλων ανέφερε πως θα μας αντιμετωπίσει με τα «όπλα και τους τρόπους που πρέπει». Βεβαίως αν εγώ είχα την αφέλεια να αναφέρω έστω κι αστειευόμενος τη λέξη όπλα θα είχα αυτομάτως συλληφθεί ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, αλλά προφανώς το να είναι κάποιος παιδί του συστήματος του δίνει και τη δυνατότητα να λέει ό,τι θέλει, ακόμα κι αν κινείται έξω από τα πλαίσια της δημοκρατίας και του ορθού διαλόγου".

Ο  Ματθαιόπουλος ολοκληρώνει το κείμενό του με απειλές:

"Ας γνωρίζουν από τώρα οι δήθεν δημοκράτες που μεταχειρίζονται άθλιες πρακτικές για να θέσουν εκτός πολιτικού παιχνιδιού την Ελληνική Αυγή ότι η ετυμηγορία των Μακεδόνων θα είναι καταδικαστική για τους ίδιους και τα κόμματα τους και ότι οι Θεσσαλονικείς θα προβούν στην μεγαλύτερη «προσβολή» στα σύγχρονα μεταπολιτευτικά χρονικά, ψηφίζοντας μαζικά «Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλονίκη».

Εις ότι αφορά τους δήθεν ανεξάρτητους ή τα χρισμένα κομματόσκυλα που νομίζουν πως ο λαός τους έχει σε υπόληψη και υπακούει στα κελεύσματα τους, το σύνθημα είναι ένα: ο Μάιος έρχεται και όλοι οι μεγάλοι Δήμοι της χώρας θα ξαναγίνουν γαλανόλευκοι!".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)