to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:41 | 06.07.2013

Πολιτική

Ο Χρήστος που μισεί τους συναδέλφους....

O γαλάζιος ειδικός σύμβουλος ξαναχτυπά


Ξαναχτύπησε με άρθρο του ο γαλάζιος δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαίδης, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, που θα λάβουν τις νόμιμες αποζημειώσεις για την απόλυσή τους.

“Το να δίνεις 25.000- 50.000 ευρώ σε έναν υπάλληλο επειδή τον απολύεις αλλά αμέσως μετά θα τον ξαναπροσλάβεις στην ίδια θέση για να κάνει την ίδια δουλειά και να παίρνει τον ίδιο μισθό είναι σκανδαλάρα μεγίστου μέγεθους!” αναφέρει ο κ.Νικολαίδης στο άρθρο του και προτείνει “να κατατεθεί αμέσως στη Βουλή μία τροπολογία η οποία θα ορίζει ότι οι εργαζόμενοι που θα ξαναπροσληφθούν θα αποζημιωθούν ΜΟΝΟ για τους μήνες που έμειναν χωρίς δική τους ευθύνη εκτός δουλειάς”.

Ο πρωην εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη κ.Νικολαίδης είναι από τους ανθρώπους που έσπασαν πολλά από τα ταμπού της ΕΡΤ. Αποτέλεσε λοιπόν μία από τις ελάχιστές “εξαιρέσεις” κατά τον Ανωνη Σαμαρά, δεξιού δημοσιογράφου που διορίστηκε στην ΕΡΤ, σε δύο μάλιστα περιόδους και σε διευθυντικές θέσεις. Μέχρι να πέσει μάλιστα το μαύρο στις οθόνες, κατείχε θέση ειδικού συμβούλου στην ΕΡΤ-3, με μισθό 3.500 ευρώ και αποτελούσε κραυγαλέο παράδειγμα του όργιου διαπλοκής που πράγματι έπαιρνε σάρκα και οστά στη δημόσια τηλεόραση. Και βέβαια δεν κόστισε και πολύ το λουκέτο στην ΕΡΤ-3 στο γαλάζιο παιδί, καθώς ταυτόχρονα είναι ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της τοπικής ένωσης δήμων και κοινοτήτων -φανταζόμαστε διορίστηκε με ΑΣΕΠ και εκεί- και επομένως επιστρέφει όποτε θελήσει κανονικά στην εργασία του. Η ΕΡΤ ήταν μια καλύτερη δουλειά, μια αρπαχτή, ένα καλό μεροκάματο που έτυχε...

Τα όσα γράφει όμως ο δημοσιογράφος κ.Νικολαίδης είναι χαρακτηριστικά των κριτηρίων με τα οποία επέλεγε η ΝΔ τους ειδικούς συμβούλους και τα διευθυντικά στελέχη στην ΕΡΤ. Ο κ.Νικολαίδης δηλαδή είτε δεν μπορεί -και άρα δεν κάνει το παιδί-, είτε δεν θέλει να αντιληφθεί τις πραγματικές παραμέτρους της υπόθεσης της ΕΡΤ.

Γιατί να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι, αφού θα ξαναπιάσουν δουλειά; Όταν λοιπόν κάποιος απολύεται -ακόμη και αν ξαναπροσληφθεί- είναι νόμιμο, ουσιαστικό και θεμελιώδες δικαιωμά του να αποζημιώνεται. Στην περίπτωση της ΕΡΤ οι εργαζόμενοι απολύθηκαν από μια εταιρία και θα προσληφθούν σε κάποια ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ. Άρα δικαιούνται την αποζημίωση και τέλος.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες της ΕΡΤ, θα προσληφθούν με ένα άλλο καθεστώς εργασίας, ως συμβασιούχοι και όταν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις τους δεν θα λάβουν αποζημίωση, γιατί απλά δεν δικαιούνται. Και άρα δεν θα αποζημειωθούν -στη λογική Νικολαίδη- και για τα χρόνια που δούλεψαν έως τώρα. Δύσκολο στην κατανόηση; Όχι για όποιον έχει εργαστεί έστω και μια ημέρα στη ζωή του ως συμβασιούχος και βρίσκεται σε μια διαρκή ομηρία. Για όποιον δημοσιογράφο έχει εργαστεί έστω και μία μέρα στη ζωή του ως δημοσιογράφος επίσης απόλυτα κατανοητό. Για τον κ.Νικολαίδη όχι.

Ας δούμε όμως και τι είναι σκάνδαλο. Σκάνδαλο είναι οι ειδικοί σύμβουλοι, όπως ο κ.Νικολαίδης, αν πιστέψουμε τα όσα λέει η κυβέρνηση. Σκάνδαλο είναι η αποζημείωση στη συμφωνία των εργαζομένων με τον κ.Καψή ή η πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Σκάνδαλο δηλαδή δεν είναι οι μειώσεις μισθών, οι συμβάσεις μερικών μηνών, το μαυρό στις οθόνες και τα υπόλοιπα που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες; Σκάνδαλο δεν είναι η ομηρία των ανθρώπων αυτών απο την κυβέρνηση, προκειμένου λίγο πριν από τις εκλογές να ανανεώνουν τις συμβάσεις τους;

Το πιο ακατανόητο όμως -αν παραβλέψουμε ότι οι δεξιοί είναι κακοί άνθρωποι- είναι ο λόγος που κάποιος επιλέγει να την πέσει τόσο άγρια σε συναδέλφους του που περνούν τις πιο δύσκολες ημέρες της εργασιακής τους ζωής. Γιατί να μην βρεί μια καλή κουβέντα να πει για όσους διεκδικούν τα αυτονόητα, αλλά να προχωρά ένα βήμα πιο πέρα από την κυβέρνηση και να ζητά να τους ισοπεδώσουμε τους ανθρώπους; Γιατί να μην μπορεί να αντιληφθεί πως ζωές καταστρέφονται και τα χρήματα της αποζημίωσης είναι απαραίτητα για να μην χάσουν τα σπίτια τους.

Ίσως γιατί δεν μιλάει με τους συναδέλφους του. Ίσως γιατί δεν του μιλάνε αυτοί. Ίσως πάλι τελικά, οι δεξιοί να είναι πράγματι κακοί άνθρωποι. Άλλο λόγο δεν βρίσκω...

ΥΓ. Ο κ.Σαμαράς ακούει με προσοχή τον κ.Νικολαίδη στη φωτό. Και το μαύρο στις οθόνες έρχεται...

Λ.Α

Πηγή: alterthess.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)