to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:11 | 10.08.2019

Διεθνή

Το FBI ξεκίνησε έρευνα για την "προφανή αυτοκτονία" του κρατούμενου εκατομμυριούχου Τζέφρι Έπσταϊν

Ο αμερικανός χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν αυτοκτόνησε στη φυλακή της Νέας Υόρκης όπου περίμενε τη δίκη του για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικες, μετέδωσαν σήμερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.


To FBI ξεκίνησε έρευνα, αφού ο χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί στο κελί του σε ομοσπονδιακή φυλακή του Μανχάταν, όπου «προφανώς αυτοκτόνησε», έγινε γνωστό από τις ομοσπονδιακές σωφρονιστικές αρχές.

Το «άψυχο σώμα» του 66χρονου χρηματιστή, που κατηγορείτο για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον ανηλίκων, εντοπίστηκε γύρω στις 0630 τοπική ώρα, έγινε γνωστό από τη διοίκηση των φυλακών.

«Το προσωπικό προσπάθησε αμέσως να τον επαναφέρει στη ζωή» προτού διακομιστεί στο νοσοκομείο όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.Ο Επσταιν βρισκόταν αντιμέτωπος με της μέγιστη ποινή  45 ετών κάθειρξης ενώ μόλις πριν λίγες ώρες είχαν δει το φως της δημοσιότητας έγγραφα της δικογραφίας εναντίον του, με σοκαριστικές λεπτομέρειες για την φύση της σεξουαλικής του ζωής.

O  66χρονος Έπσταϊν συνελήφθη στις 6 Ιουλίου μέσα στο διαμέρισμά του από πράκτορες του FBI.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, ο Έπσταϊν βρέθηκε νεκρός στο κελί του στη φυλακή του Lower Manhattan, το πρωί του Σαββάτου ( στις 07:30 τοπική ώρα, 14:30 ώρα Ελλάδας).Σύμφωνα με τους New York Times, ο Έπσταϊν απαγχονίσθηκε μέσα στο κελί του.

Το κέντρο στο οποίο κρατούνταν, το Metropolitan Correctional Center, θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα σωφρονιστικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα, ο 66χρονος είχε βρεθεί ξανά σχεδόν αναίσθητος στο κελί του, με τραύματα στον λαιμό και είχε τεθεί σε επιτήρηση για τον φόβο απόπειρας αυτοκτονίας.

Ο Έπσταϊν, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 6 Ιουλίου, είχε δήλωσει αθώος στην κατηγορία ότι στη διάρκεια πολλών ετών είχε οργανώσει ένα δίκτυο αποτελούμενο από δεκάδες νεαρά κορίτσια, μερικά μαθήτριες, με τα οποία διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις στις πολυάριθμες ιδιοκτησίες του.

Στις 8 Ιουλίου είχαν απαγγελθεί σε βάρος του κατηγορίες για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων καθώς και για σύσταση συμμορίας για την σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και κινδύνευε να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 45 ετών. Η δίκη του επρόκειτο να αρχίσει το νωρίτερο τον Ιούνιο 2020.

Η περιουσία του χρηματιστή υπολογίζεται σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια. Στις 18 Ιουλίου είχε απορριφθεί αίτημά του να απελευθερωθεί με εγγύηση.

"Συγκλονισμένος" από τον θάνατο του Τζέφρι Έπσταϊν, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ

«Συγκλονισμένος» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ, από τον θάνατο του Τζέφρι Έπσταϊν, που όπως όλα δείχνουν, οφείλεται σε αυτοκτονία, ενώ κρατείτο σε ομοσπονδιακές φυλακές.

«Ο θάνατος του Έπσταϊν εγείρει σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν» σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, προσθέτοντας ότι είχε συζήτησε το θέμα με τον γενικό επιθεωρητή του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος αποφάσισε τη διενέργεια έρευνας για τις συνθήκες του θανάτου του 66χρονου χρηματιστή.

Σύμφωνα με τον Μπαρ, έρευνα έχει ξεκινήσει και το FBI.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)