to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:16 | 25.05.2022

Διεθνή

O Χένρι Κίσινγκερ λέει πως «η Ουκρανία πρέπει να δώσει εδάφη στη Ρωσία για να τερματιστεί ο πόλεμος»

Την πεποίθηση ότι, για να τελειώσει η ρωσική εισβολή, πρέπει η Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη της στη Ρωσία, εξέφρασε ο Χένρι Α. Κίσινγκερ - Οι προειδοποιήσεις για τη σταθερότητα της Ευρώπης σε περίπτωση μιας "ντροπιαστικής ήττας" της Μόσχας.


Την παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία από την Ουκρανία ως μοναδική λύση για τον τερματισμό του πολέμου, ανέφερε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Α. Κίσινγκερ.

Μιλώντας σε διάσκεψη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο Κίσινγκερ προέτρεψε τις ΗΠΑ και τη Δύση να μην επιδιώξουν μια "ντροπιαστική ήττα" της Ρωσίας στην Ουκρανία, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε να επιδεινώσει τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα της Ευρώπης.

Αφού είπε ότι οι δυτικές χώρες θα πρέπει να θυμούνται τη σημασία της Ρωσίας για την Ευρώπη και να μην παρασυρθούν "από τη διάθεση της στιγμής", ο Κίσινγκερ πίεσε επίσης τη Δύση να αναγκάσει την Ουκρανία να αποδεχθεί διαπραγματεύσεις με ένα "status quo ante", που σημαίνει μια επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση πραγμάτων.

"Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ξεκινήσουν τους επόμενους δύο μήνες προτού δημιουργηθούν ανατροπές και εντάσεις που δεν θα ξεπεραστούν εύκολα. Στην ιδανική περίπτωση, η διαχωριστική γραμμή θα πρέπει να είναι η επιστροφή στο status quo ante", δήλωσε ο Κίσινγκερ, σύμφωνα με την Daily Telegraph .

"Η συνέχιση του πολέμου πέρα από αυτό το σημείο δεν θα αφορούσε την ελευθερία της Ουκρανίας, αλλά έναν νέο πόλεμο εναντίον της ίδιας της Ρωσίας".

Το «status quo ante» που ανέφερε ο Κίσινγκερ, αναφέρεται στην αποκατάσταση μιας κατάστασης κατά την οποία η Ρωσία ήλεγχε επίσημα την Κριμαία και ανεπίσημα το Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι μέρος των όρων του για την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία θα περιλαμβάνει την αποκατάσταση των συνόρων πριν από την εισβολή.

Πηγή: News247.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)