to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:28 | 11.08.2022

Πολιτική

Θύελλα μετά τις δηλώσεις Αθανασίου κατά των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών

Απαράδεκτες δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, αντιπροέδρου της Βουλής και πρώην υπουργού... Δικαιοσύνης, τις οποίες μετα τις αντιδράσεις προσπαθεί τώρα να μαζέψει - «Ο κ. Μητσοτάκης να αποπέμψει σήμερα τον κ. Αθανασίου διαφορετικά αποδεικνύει ότι είναι ο υποβολέας των δηλώσεων του», τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Παραπομπή του στα αρμόδια όργανα της Βουλής ζητά και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ - Καταδικάζει το ΚΚΕ


Ο, γνωστός και για άλλες ακροδεξιές κορώνες, Χαράλαμπος Αθανασίου, βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας που έχει υπάρξει και υπουργός Δικαιοσύνης (!), αναφέρθηκε στους Ελληνες μουσουλμάνους βουλευτές της Θράκης ως υποψήφιους πράκτορες της Τουρκίας και μάλιστα σε θέματα μεταφοράς μεταναστών, για να δικαιολογήσει τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων - δείτε το σχετικό απόσπασμα από συμμετοχή του σε τηλεοπτική εκπομπή, χθες 10/8/22:

Οι απαράδεκτες δηλώσεις Αθανασίου, που στοχοποιούν βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και συλλήβδην τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων.

Προσπαθεί να «μαζέψει» τα ασυμμάζευτα: «Ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος»

Μετά τη σωρεία αντιδράσεων, ο Χαρ. Αθανασίου με «διευκρινιστική» δήλωση το βράδυ της Πέμπτης κάνει λόγο για δήθεν παρερμηνείες όσων ανέφερε σε συνέντευξή του.

«Επειδή προέκυψαν παρερμηνείες των όσων είπα σε συνέντευξη μου, τονίζω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος», αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της Βουλής και ισχυρίζεται ότι «τούτο, δε, προκύπτει από προσεκτική ανάγνωση της όλης τοποθέτησης μου. Αυτό που ανέλυσα με σαφήνεια ήταν η επιστημονική άποψή μου, για την άρση του απορρήτου σε θέματα προστασίας της εθνικής ασφάλειας».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει σήμερα τον κ. Αθανασίου, αλλιώς θα αποδείξει ότι είναι ο ίδιος ο υποβολέας τέτοιων απαράδεκτων δηλώσεων

«Ο βουλευτής της ΝΔ, αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, σε ένα κρεσέντο μισαλλοδοξίας δήλωσε σε συνέντευξη του ότι δικαιολογούνται οι παρακολουθήσεις Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών για λόγους εθνικής ασφάλειας», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επισημαίνει:

«Ο κ Αθανασίου όφειλε να γνωρίζει ότι η «εθνική ασφάλεια» αφορά την παρέμβαση τρίτης χώρας στα εσωτερικά της Ελλάδας ή τη συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες. Δεν αφορά και δεν μπορεί να αφορά το θρήσκευμα των Ελλήνων πολιτών ή βουλευτών. Ο κύριος Αθανασίου ισχυρίζεται στην ουσία ότι όσοι δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι είναι εθνικά επικίνδυνοι.

Στην πραγματικότητα ο κύριος Αθανασίου δήλωσε απερίφραστα όσα υπαινίχθηκε ο κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμα του, επιχειρώντας να καλύψει τις επικίνδυνες ενέργειες της Κυβέρνησής του με αναφορές στην εθνική ασφάλεια και "σκοτεινές δυνάμεις".

Στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την εκτροπή την οποία έχουν μεθοδεύσει επαναφέρουν θεωρίες «εσωτερικών εχθρών» από τις πιο σκοτεινές εποχές της Ελληνικής Ιστορίας.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κ. Αθανασίου. Διαφορετικά θα αποδείξει ότι είναι ο ίδιος ο υποβολέας τέτοιων απαράδεκτων δηλώσεων».

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ζητάμε ρητή καταδίκη της απαράδεκτης δήλωσης του Χ. Αθανασίου και παραπομπή του στα αρμόδια όργανα της Βουλής και στην Επιτροπή Δεοντολογίας

«Απίστευτο κι όμως αληθινό. Αυτή η κυβέρνηση έχει βαλθεί να στείλει τη χώρα στα τάρταρα, σε επίπεδο σεβασμού των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή τη φορά, με την απαράδεκτη δημόσια τοποθέτηση - δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαραλαμπου Αθανασίου, ο οποίος αναβιώνει την θεωρία του «εσωτερικού εχθρού» στο πρόσωπο των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών» τονίζεται σε δήλωση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Η δήλωση αυτή βυθίζει τη χώρα στη μισαλλοδοξία και δημιουργεί σοβαρή ρωγμή, σε εθνικό επίπεδο, καθώς εμφανίζει τον βουλευτή της μειονότητας, ως εν δυνάμει ικανό και σε κάθε περίπτωση ύποπτο να τελέσει πράξεις εσχάτης προδοσίας και εθνικής μειοδοσίας, άρα και εύλογα παρακολουθούμενο από τις μυστικές υπηρεσίες» επισημαίνεται στη δήλωση η οποία τονίζει καταληγοντας: «Τα λόγια είναι περιττά. Το πολιτικό σύστημα της χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπιζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το συνταγματικό δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, την ρητή καταδίκη της απαράδεκτης, διχαστικής δήλωσης του κ Αθανασίου και την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα της Βουλής και στην Επιτροπή Δεοντολογίας».

ΚΚΕ: Ο όρος «εθνική ασφάλεια» έχει γίνει «λάστιχο, για να νομιμοποιούνται πρακτικές παρακολουθήσεων και υποκλοπών   

«Ο βουλευτής της ΝΔ, Χ. Αθανασίου, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έφτασε στο σημείο να ταυτίσει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις βουλευτών με την «εθνική ασφάλεια», επιβεβαιώνοντας τελικά ότι ο όρος «εθνική ασφάλεια» έχει γίνει ένα «λάστιχο», που χωρούν οι πάντες και τα πάντα, για να νομιμοποιούνται και να διευκολύνονται απαράδεκτες πρακτικές παρακολουθήσεων και υποκλοπών» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής, Χ. Αθανασίου.

Μπουρχάν Μπαράν: Η δήλωση - υπαινιγμός Χαράλαμπου Αθανασίου καλλιεργεί πνεύμα δογματισμού και μισαλλοδοξίας  

«Η δήλωση - υπαινιγμός του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτή της Ν.Δ, κ. Αθανασίου με την οποία αναφέρθηκε στους μουσουλμάνους βουλευτές ως εν δυνάμει υπόπτους για εθνική προδοσία και ως εκ τούτου θα ήταν «θεμιτό» να παρακολουθούνται, καλλιεργεί πνεύμα δογματισμού και μισαλλοδοξίας. Ο στιγματισμός λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων μέσα σε μια ευνομούμενη και συνταγματικά κατοχυρωμένη Δημοκρατία, είναι απερίφραστα καταδικαστέος και συλλήβδην κατακριτέος, όπως το επιτάσσει η ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος» δήλωσε ο Μπουρχάν Μπαράν, βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ιλχάν Αχμέτ:Αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο ετερόδοξων βουλευτών   

Ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ μετά από τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Βουλής , Χαράλαμπου Αθανασίου στο κανάλι της Βουλής «περί της σκοπιμότητας παρακολούθησης μουσουλμάνων βουλευτών», τονίζει: «Καταδικάζω απερίφραστα την δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο ετερόδοξων και δη μουσουλμάνων βουλευτών.

Η δήλωση αυτή, πέρα από το πνεύμα μισαλλοδοξίας που κομίζει στα δημόσια ήθη, καθιστά τον βουλευτή της Μειονότητας ύποπτο τέλεσης πράξεων εθνικής μειοδοσίας και για τον λόγο αυτό άξιο παρακολούθησης. Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπίζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών και να μην διαχωρίζει τους ίδιους τους βουλευτές ανάλογα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Μετά την υπόθεση του προέδρου του Κινήματος μας Νίκου Ανδρουλάκη, βρισκόμαστε προ ενός νέου θεσμικού ολισθήματος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)