to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:52 | 20.10.2017

Πολιτισμός

Ο γνωστός ισλαμολόγος Ταρίκ Ραμαντάν κατηγορείται για βιασμό

Μήνυση σε βάρος του γνωστού Ελβετού φιλόσοφου και ισλαμολόγου Ταρίκ Ραμαντάν, με την κατηγορία του βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης, κατέθεσε σήμερα η Εντά Αγιαρί, μια πρώην σαλαφίστρια που έχει μετατραπεί σε ακτιβίστρια του φεμινιστικού κινήματος.


Όπως ανέφερε ένας από τους δικηγόρους της, η μήνυση κατατέθηκε στις εισαγγελικές αρχές της Ρουέν, όπου κατοικεί η Αγιαρί. Μεταξύ άλλων, κατηγορεί τον Ραμαντάν για βιασμό, σεξουαλική επίθεση, παρενόχληση και εκφοβισμό.

Η 40χρονη Αγιαρί, που είναι πρόεδρος της οργάνωσης Liberatrices ("Ελευθερώτριες") έγραψε σήμερα στη σελίδα της στο Facebook ότι "πριν από πολλά χρόνια" υπήρξε θύμα "ενός πολύ σοβαρού πράγματος" αλλά δεν αποκάλυψε το όνομα του δράστη επειδή δεχόταν απειλές εκ μέρους του.

Στο βιβλίο της "Επέλεξα να είμαι ελεύθερη", που κυκλοφόρησε το 2016 από τον εκδοτικό οίκο Flammarion, περιγράφει αυτόν τον άνδρα, που τον αποκαλεί "Ζουμπέιρ": πρόκειται για έναν μουσουλμάνο διανοούμενο με τον οποίο έδωσε ραντεβού στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Παρίσι, μετά από μια διάλεξη που θα έδινε εκείνος στη γαλλική πρωτεύουσα.

"Επειδή ντρέπομαι, δεν θα δώσω εδώ τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες των πράξεων που με ανάγκασε να υποστώ. Αρκεί να ξέρετε ότι επωφελήθηκε από την αδυναμία μου", γράφει η Αγιαρί, διαβεβαιώνοντας ότι η ίδια αντιστάθηκε, του "φώναζε να σταματήσει" και εκείνος "την προσέβαλε, τη χαστούκισε και την βίασε".

"Το επιβεβαιώνω σήμερα, ο περίφημος Ζουμπέιρ είναι ο Ταρίκ Ραμαντάν", έγραψε στο Facebook.

Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλό της η Αγιαρί δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει την υπόθεση επειδή φοβόταν. Μετά από όσα έγιναν όμως το τελευταίο διάστημα, καθώς άνοιξαν τα στόματα και πολλές γυναίκες μιλούν για τα δικά τους βιώματα, αποφάσισε να αποκαλύψει όσα υπέστη και η ίδια.

Ο Ταρίκ Ραμαντάν δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Ο 55χρονος εγγονός του ιδρυτή των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου είναι καθηγητής σύγχρονων ισλαμικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)