to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:49 | 25.09.2020

Πολιτική

Ο Γκουαϊδό σε εκδήλωση του Μπακογιάννη για τη Δημοκρατία, στο ίδιο πάνελ με τον Μητσοτάκη

Ποιος άνθρωπος σας έρχεται στον νου όταν μιλάτε για Δημοκρατία; Ο πραξικοπηματίας Γκουαϊδό! Τι όχι; Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αυτό σκέφτηκε! - Συζητούν για τη Δημοκρατία με πραξικοπηματίες σχολιάζει η Ανοιχτή Πόλη, ενώ αιχμηρή είναι και η απάντηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.


Ο Χουάν Γκουαϊδό, ο άνθρωπος που ενορχήστρωσε και ηγήθηκε του αποτυχημένου πραξικοπήματος για την ανατροπή του πρόεδρου της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, είναι καλεσμένος του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη σε εκδήλωση για τη… Δημοκρατία. Στο 8o Athens Democracy Forum το οποίο πραγματοποιείται διαδικτυακά από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2020, με  θέμα «Η Νέα Αντι-Κανονικότητα | The New Abnormal: Reimagining Democracy», και στο οποίο θα συζητηθεί το πώς επηρεάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα από την πανδημία του κοροναϊού, την κλιματική αλλαγή και τις μεταναστευτικές ροές.

Στη συζήτηση μάλιστα θα συμμετέχει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ανοιχτή Πόλη: Συζητώντας για τη Δημοκρατία με πραξικοπηματίες

Η δημοτική κίνηση αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Το γεγονός ότι ο κ. Μπακογιάννης προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα τη δημοκρατία («Η Νέα Αντι-Κανονικότητα / The New Abnormal: Reimagining Democracy») τον αποτυχημένο πραξικοπηματία της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό καταδεικνύει την αντίληψή του για τη δημοκρατία. Η συμμετοχή σε μια συζήτηση για το βάθεμα της δημοκρατίας ενός υποκινούμενου αποσταθεροποιητή της ομαλότητας στη Βενεζουέλα είναι δυστυχώς κωμικοτραγική. Η Ανοιχτή Πόλη εκφράζει τη θλίψη της για το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή επιτρέπει να λειτουργήσει ο Δήμος Αθηναίων, για ακόμα μια φορά, ως οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας. Ευχάριστη νότα, ότι ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει τον Χουάν Γκουαϊδό, στην ίδια εκδήλωση, ως πρόεδρο της Βουλής της Βενεζουέλας, σε μια έμπρακτη αυτοκριτική της φανατικής σπουδής με την οποία είχε σπεύσει να τον αναγνωρίσει, πρώτος απ’ όλους, ως Πρόεδρο της νοτιοαμερικανικής χώρας.

Γ. Κατρούγκαλος: Όψιμη αυτοκριτική από τη ΝΔ;

«Η πρώτη διπλωματική πράξη της ΝΔ ήταν η αναγνώριση Γκουαιντο ως «Προέδρου της Βενεζουέλας». Τώρα ο κ. Μητσοτάκης τον συναντά ως Πρόεδρο της Βουλής», επισημαίνει ο Γ. Κατρούγκαλος θέτοντας το ρητορικό ερώτημα: «Όψιμη αυτοκριτική;». Και προσθέτει σκωπτικά: «Ίσως ζητήσει και τη συμβουλή του για το πότε θα κυρωθούν στη Βουλή οι συμφωνίες με τη Β. Μακεδονία...»

Ρ. Σβίγκου: «Πολύ πετυχημένο,  να καλέσουν έναν επίδοξο πραξικοπηματία, σε συνέδριο για τη Δημοκρατία…»

Το σχόλιο της Ράνιας Σβίγκου για την πρόσκληση Γκουαϊδό: «Η πρώτη διπλωματική κίνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν η αναγνώριση του Γκουαϊδό ως προέδρου της Βενεζουέλας. Τώρα, τον ξαναθυμήθηκαν και τον φέρνουν ως πρόεδρο της Βουλής. Πολύ πετυχημένο, βέβαια, να καλέσουν έναν επίδοξο πραξικοπηματία, σε συνέδριο για τη Δημοκρατία…»

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόσκληση Μπακογιάννη στον πραξικοπηματία Γκουαϊδό καταδεικνύει την αντίληψή του για τη δημοκρατία

Επί του θέματος, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε:

«Η πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Μπακογιάννης σε εκδήλωση με θέμα τη δημοκρατία («Η Νέα Αντι-Κανονικότητα / The New Abnormal: Reimagining Democracy») στον αποτυχημένο πραξικοπηματία της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό καταδεικνύει την αντίληψή που έχει Δήμαρχος της Αθήνας για τη δημοκρατία.

Είναι προκλητική η συμμετοχή ενός εν δυνάμει δικτάτορα, ενός αποσταθεροποιητή της δημοκρατικής ομαλότητας στη Βενεζουέλα, σε εκδήλωση συζήτηση για το βάθεμα της δημοκρατίας.

Δεν ξεχνάμε βέβαια, ότι ο πρώτος που αναγνώρισε τον πραξικοπηματία Γκουαϊδό, ήταν ο Μητσοτάκης.

Αυτή είναι η αντίληψή τους για την δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία φοβάται την δημοκρατία, τη λαϊκή βούληση, και την ξηλώνει μέρα με τη μέρα.

Ο χρόνος της μετρά αντίστροφα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)