to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:25 | 17.04.2013

Πολιτική

Ο γκεμπελισμός καλά κρατεί: συνεχίζεται το σήριαλ της διαστρέβλωσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Για το νέο επεισόδιο διαστρέβλωσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Εφόσον η τρικομματική αδυνατεί να απαντήσει στα πραγματικά προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας, επιλέγει το δρόμο της φτηνής "πολιτικής" απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ "ανακάλυψαν"  υπαναχώρηση  από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για κατάργηση του Μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist. 

Η τακτική τους είναι γνωστή και χιλιοειπωμένη:  Πιάνονται από μια λέξη ενώ κάνουν πως δε βλέπουν το γενικό πνεύμα της ομιλίας και τις συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις που διατυπώνονται σ'αυτήν. Προσπαθούν να παραπλανήσουν τους πολίτες χρησιμοποιώντας τη γνώριμή τους προπαγάνδα. 

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ κατασκευάζει... κόντρες μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ δια στόματος της Φώφης Γεννηματά το ΠΑΣΟΚ διερωτάται αν απόψεις του Αλέξη Τσίπρα παραμένουν σταθερές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από την πλευρά του, αναγνωρίζει στη στάση της ΝΔ τακτικές λάσπης και διαστρέβλωσης.  Είναι δε, σαφές από την ίδια την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist ότι τεκμηρίωσε την καταστροφικότητα του Μνημονίου, δηλαδή της λιτότητας και της «εσωτερικής υποτίμησης», όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για το σύνολο της Ευρωζώνης, ιδιαίτερα τις χώρες του Νότου. Υποστήριξε ακόμα ότι πρέπει, μεταξύ άλλων, να ακολουθηθεί μια οικονομική πολιτική στον αντίποδα αυτής του Μνημονίου, μια πολιτική τόνωσης της ζήτησης με μέτρα όπως την άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού (δηλαδή κατάργηση του συναφούς μνημονιακού νόμου) και την ενίσχυση των δημόσιων επενδύσεων. Επιπλέον, αποσιωπήθηκε εσκεμμένα η κατηγορηματική δήλωση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  ότι «σχεδιάζουμε να αντικαταστήσουμε το αποτυχημένο μνημόνιο με ένα Εθνικό Σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Και ο γκεμπελισμός καλά κρατεί.


Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα:

Είναι φανερό ότι η χώρα και η οικονομία χρειάζεται άμεση και ριζική αλλαγή πορείας….Η οικονομία χρειάζεται ισχυρό ηλεκτροσόκ για να επανέλθει. Χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Άμεση αναστολή του μνημονίου και κατάργηση της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας.  Ισχυρή και πετυχημένη διαπραγμάτευση των δανειακών μας υποχρεώσεων.

 

Και όραμα για μεταρρυθμίσεις και φυγή προς τα εμπρός. 

Άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα είναι η αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας.  Γι’ αυτό και σχεδιάζουμε να αντικαταστήσουμε το αποτυχημένο μνημόνιο με ένα Εθνικό Σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.  Βασική μας επιδίωξη η τόνωση της εσωτερικής ζήτησης. Και με αιχμή  δημόσιες επενδύσεις ταχείας απόδοσης, η αντιστροφή της ύφεσης και η ανάκαμψη. Για αυτό και επιμένουμε ότι η διαπραγμάτευση των δανειακών υποχρεώσεων και η διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους είναι μεν αναγκαία συνθήκη αλλά δεν είναι από μόνη της ικανή. Η Ελλάδα και όλος ο ευρωπαϊκός Νότος έχουν ανάγκη από ένα νέο σχέδιο Δημόσιων ευρωπαϊκών επενδύσεων. 

 

Στόχος μας δεν είναι να επιστρέψουμε στο παρελθόν…. Στόχος μας είναι να ανοίξουμε νέους δρόμους. Προς νέα παραγωγικά και κοινωνικά πρότυπα. Αλλά, για να γίνουν οι μεγάλες προοδευτικές, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν εκ βάθρων τη χώρα, πρέπει να σταματήσει η περιδίνηση στο σπιράλ του θανάτου για την οικονομία, και να αρχίσει η σταθεροποίηση και η σταδιακή, σε βάθος χρόνου, ανάκαμψη των εισοδημάτων. Αρχίζοντας με την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στο επίπεδο της 31ης Δεκεμβρίου 2011. Όπως προβλέπει το πρόγραμμά μας.  

Δε θέλουμε απλά να σώσουμε την Ελλάδα από το καταστροφικό αδιέξοδο του μνημονίου.

Θέλουμε ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)