to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο γιός του “Βίκος” ξέμεινε από παρέα!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πανηγύριζε ως αναστροφή του brain drain την επιστροφή του γιού του ιδιοκτήτη της εταιρείας “Βίκος” από την Αμερική προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης.


Προφανώς και δεν ισχύει αυτό που ισχυρίσθηκαν αναλυτές, ότι δηλ. η φυγή του γιού του πρωθυπουργού ενισχύει το brain drain. Στην μεγάλη αυτή πολιτική οικογένεια, η πρώτη επαγγελματική επιλογή είναι η πολιτική, αν είναι δυνατόν για όλα τα μέλη της. Ήταν έξυπνη κίνηση η επιλογή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διότι αν καταξιωθεί κάποιος στην Ευρώπη, θα του αρνηθούν μετά την διαδοχή στην ψωροκώσταινα; Όπως ήταν έξυπνη επιλογή του Κώστα Μπακογιάννη να ξεκινήσει την καριέρα του στο Καρπενήσι και μετά να κατέβει δικαιωματικά στην Αθήνα, με τελικό προορισμό προφανώς την κεντρική πολιτική σκηνή. Τα υπόλοιπα επαφίενται στην κρίση του αγέρωχου ελληνικού λαού….
Η αλήθεια είναι ότι ο γιός του “Βίκος” γύρισε στην Ελλάδα, αλλά κινδυνεύει να μην βρίσκει παρέα, όχι επειδή έφυγε και ο γιός του πρωθυπουργού, αλλά επειδή η φυγή των νέων της ηλικίας του, αντί να μειωθεί, εντείνεται την περίοδο της αριστείας. Από την μία η οικονομική κατάσταση και η στάθμη της ανεργίας και από την άλλη η παγίωση της συνείδησης ότι στην Ελλάδα ισχύει ένα ολιγαρχικό-οικογενειοκρατικό καθεστώς, που δεν αφήνει χώρο στην δημιουργικότητα και την σταδιοδρομία των νέων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέδειξε ότι μπορεί να παντρευτεί η ακροδεξιά με μία τυχοδιωκτική ελίτ προερχόμενη από το κέντρο και με συγκολλητική ουσία την νομή της εξουσίας, που στόχο έχει να αναπαράγει τον εαυτό της, δημιουργώντας ένα κοινωνικό στρώμα ημετέρων και χρησιμοποιώντας την soft βία της προπαγάνδας. Αυτό το αισθάνονται οι νέοι και φεύγουν χωρίς να κοιτάξουν πίσω τους.
Αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση, τα μαντάτα για την Ελλάδα του δραματικού δημογραφικού προβλήματος είναι μαύρα. Δεν θα υπάρχει φως ούτε μεταφορικά, αλλά ούτε και κυριολεκτικά, εκεί που έφθασε το κόστος του ηλεκτρικού…..

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)