to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:22 | 26.04.2012

πηγή: https://left.gr/97

Πολιτική

Ο γιος του Γρ. Λαμπράκη στο Επικρατείας της ΝΔ

Σε μια μη αναμενομένη κίνηση προχώρησε η ΝΔ, αφού τοποθέτησε στην 8η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον οικονομολόγο Θεόδωρο Λαμπράκη, γιο του αγωνιστή της Αριστεράς, Γρηγόρη Λαμπράκη, που δολοφονήθηκε το 1963 από το παρακράτος.


πηγή: ecoleft


Στις δημοτικές εκλογές του 2010, ο Θ. Λαμπράκης ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χαλανδρίου Γιώργου Κουράση, (είχε το «χρίσμα» της Ν.Δ), ενώ επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη είχε διατελέσει σύμβουλος του τότε υπουργού Επικρατείας Μίκη Θεοδωράκη.

Τον Οκτώβριο του 2010, σε μία συνέντευξή που έδωσε στην εφημερίδα «Βήμα» τόνισε: «Είμαι ανεξάρτητος, δεν ανήκα ποτέ σε κάποιο κόμμα, είμαι ένας ελεύθερος πολίτης. Αφήστε που σιχαίνομαι τον «ρατσισμό» των χαρακτηρισμών, δεξιός, κομμουνιστής και πασόκος. Και ο πατέρας μου δεν ήταν κομμουνιστής. Συνεργαζόμενος ήταν με την ΕΔΑ. Ελεύθερος άνθρωπος ήταν, δημοκρατικός. Υπάρχουν και κακοί κομμουνιστές και καλοί, υπάρχουν και καλοί δεξιοί και κακοί. Όλα έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο. Αν είναι σωστός, δεν έχει σημασία ποιο κόμμα υποστηρίζεις»

Ο 51χρονος οικονομολόγος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε δεχτεί «κρούση» και από το ΚΚΕ παλιότερα, σχετικά με το «βάρος» του επιθέτου του είχε πει στο παρελθόν: «Ήταν λοιπόν εύκολο να πάρω αέρα, να πάω σε κάποιο κόμμα, να χρησιμοποιώ το όνομά μου. Κάτι που συνηθίζεται. Η οικογενειοκρατία είναι ελληνική ασθένεια. Μου έλεγαν όλοι ‘μα είσαι Λαμπράκης, γιατί δεν το εκμεταλλεύεσαι;’. Μου ήταν εντελώς αδιάφορο το επώνυμό μου».

«Δεν μετανιώνω. Αν το χρησιμοποιούσα, αν έμπλεκα με κάποιο κόμμα, ίσως παρασυρόμουν σε δρόμους που δεν με εξέφραζαν», κατέληξε.

To ecoleft σχολιάζει σχετικά: "Δεν υπάρχουν λόγια, όλοι ξέρουμε το παρακράτος της δεξιάς και τις ιδεολογικές και πολιτικές καταβολές Σαμαρά, με τον οποίο σήμερα αποδέχεται να συνυπάρξει ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη…"

tags: ΝΔ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)