to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:55 | 03.10.2022

Πολιτική

Ο Γιάννης Ραγκούσης για την ιδιότυπη ασυλία της Cosco και των μονοπωλίων από την κυβέρνηση

Σε δήλωση του ο Βουλευτής Β’ Πειραιά & Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης επισημαίνει τον κίνδυνο βιωσιμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ναυπηγοεπισκευής, ως απόρροια της ιδιότυπης ασυλίας της Cosco και των μονοπωλίων, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.


Αναλυτικά η δήλωση του Γ. Ραγκούση

Ο επαγγελματικός κόσμος της ναυπηγοεπισκευής αγωνιά για τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου, ως συνέπεια της αποστέρησης ζωτικών χώρων στη Ζώνη Περάματος, της μη τήρησης της κείμενης νομοθεσίας περί υγιούς ανταγωνισμού στα λειτουργικά απόβλητα, καθώς και της απαράδεκτης απόπειρας ένταξης στη μονοπωλιακή κατάσταση υψηλού κόστους και των καταλοίπων των εργασιών επισκευής πλοίων, που έχει οδηγήσει στην αύξηση κατά 50% τα τέλη παράδοσης και διαχείρισης.

Τα υψηλά τέλη εξυπηρέτησης εκτρέπουν τα πλοία σε ανταγωνιστικά λιμάνια γειτονικών χωρών, πλήττοντας ανεπανόρθωτα την εθνική οικονομία, την ακτοπλοΐα, τις τοπικές παραλιμένιες κοινωνίες της Ζώνης Πειραιά και κατ’ επέκταση τη ναυπηγοεπισκευή με τους εργαζομένους της.

Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κι εγώ προσωπικά:

Τρία χρόνια τώρα φωτίζουμε και καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους και από κάθε δημόσιο βήμα, το καθεστώς Ειδικής Οικονομικής Ζώνης μονοπωλιακών πρακτικών οικονομικής επισφάλειας και απάνθρωπων εργασιακών συνθηκών, που έχει επιβάλλει η Cosco  στο λιμάνι του Πειραιά.

Τρία χρόνια τώρα αναδεικνύουμε με τον πλέον εμφατικό τρόπο την προκλητική ασυλία, που απολαμβάνει η Cosco-ΟΛΠ, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κορυφαία εκδήλωσή της, εξάλλου, αποτέλεσε η άνευ όρων εκχώρηση του 16% των μετοχών του ΟΛΠ, παρά τη συνειδητή παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεών του, με την μη ολοκλήρωση των επενδυτικών έργων, η οποία μάλιστα επιχειρήθηκε να χρεωθεί από την κυβέρνηση στους δίκαιους αγώνες των ενεργών πολιτών, των επαγγελματιών και των εργαζομένων της Ζώνης!

Από πλευράς μας δίνουμε τη μάχη τόσο στη Βουλή, όσο και δίπλα τους, στηρίζουμε τις δράσεις τους και δεσμευόμαστε πως μετά τις επικείμενες εθνικές εκλογές, θα εκλείψουν τέτοιες αντιαναπτυξιακές πρακτικές για το Λιμάνι, τη ναυπηγοεπισκευή και το δημόσιο συμφέρον.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)