to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:36 | 19.08.2015

Πολιτισμός

Ο Γιάννης Αναστασάκης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά και του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη στη θέση της αναπληρώτριας καλλιτεχνικής διευθύντριας τοποθετείται η ηθοποιός του ΚΘΒΕ. Μαρία Τσιμά


Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Αναστασάκης (δεξιά στη φωτογραφία) διορίζεται ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων  Αριστείδη Μπαλτά και του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη στη θέση της αναπληρώτριας καλλιτεχνικής διευθύντριας τοποθετείται η ηθοποιός του ΚΘΒΕ. Μαρία Τσιμά.

Ο Θεσσαλονικιός σκηνοθέτης και ηθοποιός στις πρώτες του δηλώσεις και αποδεχόμενος την πρόταση που του έγινε, δηλώνει έτοιμος να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Αναστασάκης ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, τονίζει:«Η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού κ. Νίκου Ξυδάκη να μου αναθέσει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του ΚΘΒΕ σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για το Θέατρο και τη χώρα μού δίνει δύναμη και με περιποιεί τιμή.
Είμαι Θεσσαλονικιός, σπούδασα θέατρο στη Σχολή του Κρατικού και νιώθω υποχρεωμένος να ανταποκριθώ μ’ όλες μου τις δυνάμεις στη μεγάλη ευθύνη. Επιπλέον, έχω τη διαβεβαίωση του Υπουργού πως θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειές μου και τη χαρά να έχω δίπλα μου, ως Αναπληρώτρια Διευθύντρια, τη φίλη, συνεργάτιδα και συνάδελφο Μαρία Τσιμά. 
Οπότε, δεν έχω να σκεφτώ πολλά. Αν όχι τώρα, πότε;
Ξαναδιαβάζω, λοιπόν, τους στίχους του Ελύτη, επιστρέφω στο γενέθλιο τόπο και πιάνω δουλειά:  ''Πολύ δε θέλει ο κόσμος. Ένα κάτι Ελάχιστο.
Σαν τη στραβοτιμονιά πριν από το δυστύχημα.
Όμως ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Αρκετά λατρέψαμε τον κίνδυνο κι είναι καιρός να μας το ανταποδώσει''.

Η αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του ΚΘΒΕ, Μαρία Τσίμα, δήλωσε με τη σειρά της:

«Η δύσκολη συγκυρία που ζούμε είναι η πραγματικότητά μας. 
Δούλεψα στο ΚΘΒΕ  ως ηθοποιός και έζησα από μέσα τα προβλήματά του και την οικονομική δυσπραγία που το ταλανίζει. 
Η ευκαιρία που μου δίνεται να βοηθήσω  προς μια νέα κατεύθυνση μεγαλώνει ταυτόχρονα και την ευθύνη μου απέναντι στους ανθρώπους  αυτού του μεγάλου και ιστορικού Θεάτρου αλλά και στο κοινό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Θα προσπαθήσω να συμβάλλω ολόψυχα στην αντιμετώπιση των αντίξοων συνθηκών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)