to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:22 | 14.09.2022

Πολιτική

Ο Γιάννης Αμανατίδης για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού

«Έχει ωριμάσει, πλέον, η πρόταση για συγκρότηση από τη Βουλή μόνιμης και διαρκούς διακομματικής επιτροπής, που με το ΥΠΕΞ, θα χαράξει και θα υλοποιήσει πολιτικές για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της «καθ’ ημάς Ανατολής» ενώ εκκρεμεί η υλοποίηση της απόφασης για τη δημιουργία Μουσείου, αφιερωμένο στον Ποντιακό και Μικρασιατικό Ελληνισμό, στον χώρο που παραχωρήθηκε στο Δήμο Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη, μαζί με το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης» τονίζει σε ανακοίνωση του ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Ολόκληρη η δήλωση Γιάννη Αμανατίδη για την 14η Σεπτεμβρίου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού

«Η μνήμη είναι δύναμη, είναι το μόνο υγιές φάρμακο που μας κρατάει δυνατούς πάνω σε αυτή τη γη» έχει πει, ο καθηγητής κ. Φωτιάδης.

Η ιστορική μνήμη είναι ζωντανή, όχι μόνο για να μας θυμίζει, αλλά και για να μας καθοδηγεί.

Η ανάδειξη, η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας και η διατήρηση  της ιστορικής μνήμης είναι αγώνας, όχι μόνο για το παρελθόν, αλλά κυρίως για το παρόν και το μέλλον.

Έχει ωριμάσει, πλέον, η πρόταση για συγκρότηση από τη Βουλή μόνιμης και διαρκούς  διακομματικής επιτροπής, που με το ΥΠΕΞ, θα χαράξει και θα υλοποιήσει πολιτικές  για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της «καθ’ ημάς Ανατολής» ενώ εκκρεμεί η υλοποίηση της απόφασης για τη δημιουργία Μουσείου, αφιερωμένο στον Ποντιακό και Μικρασιατικό Ελληνισμό, στον χώρο που παραχωρήθηκε στο Δήμο Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη, μαζί με το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Οφείλουμε, περισσότερο από ποτέ, τόσο στα θύματα της γενοκτονίας και τους συγγενείς τους, όσο και τους σύγχρονους, να διαφυλάξουμε στη μνήμη μας, το ιστορικό αυτό γεγονός και να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις, που θα οδηγήσουν στη δικαίωση και την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία των λαών.

Όχι για να καλλιεργήσουμε την μισαλλοδοξία. Θέλουμε την ιστορική μνήμη για να κρατήσουμε το δεσμό μας, τη φωνή μας. Για να βάλουμε σημάδια στο δρόμο μας, να μη χαθούμε στην ατέλειωτη οδύσσεια της πορείας μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)