to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:19 | 09.05.2013

Διεθνή

Ο ΓΓ του ΟΗΕ εξέφρασε ανησυχία για το κύμα βίας που σαρώνει το Πακιστάν, μερικά 24ωρα πριν τις εκλογές

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν ανησυχεί έντονα για τη βία που σαρώνει το Πακιστάν μερικές ημέρες πριν από την διεξαγωγή των εκλογών στη χώρα αυτή, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Νεσίρκι.


Ο Μπαν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις εναντίον πολιτικών προσώπων και προεκλογικών συγκεντρώσεων ενόψει των βουλευτικών εκλογών, που διεξάγονται το Σάββατο.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ "ελπίζει όλοι οι Πακιστανοί οι οποίοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής να λάβουν μέρος, ανεξαρτήτως των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, της φυλετικής τους καταγωγής, ή το φύλο τους και να ασκήσουν την υποχρέωσή τους ως πολίτες αυτή την σημαντική ημέρα", ανέφερε ο Νεσίρκι.

Ο Μπαν καλωσόρισε τις προσπάθειες της κυβέρνησης του Πακιστάν να εγγυηθεί την ασφάλεια κατά την διάρκεια της διαδικασίας και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών, ιδίως μεταξύ των γυναικών.

Η τοποθέτηση του Μπαν σημειώθηκε μετά την απαγωγή ενός υποψηφίου, του γιου του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Σάγιεντ Γιούσουφ Ράζα Γκιλάνι, κατά την διάρκεια μιας προεκλογικής εκδήλωσης στην επαρχία Πουντζάμπ, στο ανατολικό Πακιστάν.

Ο Σάγιεντ Αλί Χάιντερ Γκιλάνι, εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν (PPP), συναντούσε υποστηρικτές του στη γενέτειρα πόλη του, την Μουλτάν, όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ και εκμεταλλευόμενοι τον πανικό που προκλήθηκε "έπιασαν τον Γκιλάνι, τον ανάγκασαν να μπει στο αυτοκίνητο κι έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα", είπε ο Μοχάμαντ Άσλαμ, επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή.

Ένας άνθρωπος, που σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό της αστυνομίας ήταν ο γραμματέας του Γκιλάνι, σκοτώθηκε από τα πυρά των αγνώστων και δύο πολίτες τραυματίστηκαν.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια αυτή. Πάνω από 110 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε δεκάδες βομβιστικές και ένοπλες επιθέσεις από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας τον Απρίλιο.

Σήμερα τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη μιας βόμβας στο βορειοανατολικό Πακιστάν με στόχο αστυνομικούς, σύμφωνα με τις αρχές.


Πηγη  ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)