to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:27 | 05.09.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ό. Γεροβασίλη «Στο Κόκκινο Πάτρας»: Δεν περιμέναμε τόσο υψηλό αντίτιμο για τις τηλεοπτικές άδειες

Για την πορεία ολοκλήρωσης των μεγάλων οδικών έργων, τα διόδια που θα πληρώνουν οι οδηγοί, το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και την δεύτερη αξιολόγηση που βρίσκεται προ των πυλών, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.


Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Δυτική Ελλάδα για την παράδοση κομματιών της Ολυμπίας Οδού και την επιθεώρηση της προόδου των εργασιών στην Ιονία Οδό, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε:

«Οι μεταφορές συμβάλουν στην ανάπτυξη αλλά και στην εξυπηρέτηση του κάθε Έλληνα πολίτη. Με την ολοκλήρωση των 4 μεγάλων οδικών αξόνων προφανώς αλλάζει και η εικόνα στην χώρα. Έργα τα οποία είχαν σταματήσει. Έγινε η επανεκκίνηση των έργων, έγινε η επαναδιαπραγμάτευση των έργων για σημαντικό όφελος για την χώρα και το δημόσιο συμφέρον. Είναι σημαντικά έργα για τη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο. Εγώ είμαι από αυτούς που χρησιμοποιούν πολύ συχνά αυτό το δρόμο και η ταλαιπωρία ήταν και εξακολουθεί να είναι μεγάλη, ωστόσο ξέρουμε ότι σε λίγους μήνες όλο αυτό το τοπίο θα έχει αλλάξει. Με αυτά τα μεγάλα έργα και με άλλες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προσπαθούμε, να αρχίσουμε να οικοδομούμε την Ελλάδα του μέλλοντος».

Αναφορικά με τα διόδια που θα καλούνται να πληρώνουν οι οδηγοί που θα χρησιμοποιούν τους δύο οδικές άξονες, διόδια που χαρακτηρίζονται «τσουχτερά» για τα οικονομικά δεδομένα των πολιτών, η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε: 

«Αυτό είναι επίσης ένα πολύ μεγάλο θέμα, ξέρετε ότι οι συμβάσεις έχουν υπογραφεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ήταν δύσκολο να τις αλλάξουμε αυτή την στιγμή. Ωστόσο η προσπάθεια συνεχίζεται γιατί καταλαβαίνουμε, και τις βιώνουμε, τις δυσκολίες του κάθε πολίτη που χρειάζεται να μετακινηθεί. Δεν είναι το επιθυμητό αυτό για εμάς».

Αναφερόμενη στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, το νέο τοπίο που δημιουργείται πλέον αλλά και το κατά πόσο η κυβέρνηση ανέμενε το υψηλό αντίτιμο (246εκ. ευρώ) που θα πληρώσουν τελικά οι 4 καναλάρχες, είπε: 

«Πραγματικά δεν το περιμέναμε, ήταν πολύ χαμηλότερες οι προσδοκίες μας ωστόσο αποδείχθηκε ότι, παρόλο που όλοι αυτοί αμφισβήτησαν τον διαγωνισμό, και μπήκαν στον διαγωνισμό και βεβαίως έκαναν τα πάντα προκειμένου να πάρουν μια άδεια εξαντλώντας τα οικονομικά περιθώρια. Αυτό είναι ευχάριστο σε έναν λαό που δοκιμάζεται, δείχνει ότι η κυβέρνηση παλεύει για το δημόσιο συμφέρον, γιατί αυτά είναι χρήματα, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα επιστρέψουν στον ελληνικό λαό. Έχει προϋπολογιστεί από το μνημόνιο ένα μικρό νούμερο, καθώς αυτή ήταν προφανώς η προσδοκία. Αυτή είναι όμως μια μεγάλη στιγμή, γιατί όλοι οι πολίτες έχουν ανάγκη την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου, ισονομίας και νομιμότητας. Η χώρα ταλαιπωρήθηκε και μέσα στις αιτίες της κρίσης περιλαμβάνονται και η ανομία και η διαπλοκή των μεγάλων συμφερόντων. Η δημοκρατία στην χώρα να αναβαθμίζεται διαρκώς, θέλουμε ποιότητα στην ενημέρωση, αντικειμενική, πλουραλιστική, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αγώνας για την δημοκρατία είναι διαρκής. Σε αυτή την μάχη ένα μεγάλο βήμα έγινε τώρα».

Τέλος, η κυρία Γεροβασίλη, ερωτηθείσα για τη δεύτερη αξιολόγηση και τις δυσκολίες που πιθανόν θα προκύψουν καθώς αφορά ευαίσθητα θέματα όπως τα εργασιακά, σχολίασε: «Εκτιμούμε ότι μετά τη δυσκολία της αξιολόγησης οι όροι είναι πιο ευνοϊκοί και για τη διαπραγμάτευση αλλά και για την χώρα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βγούμε με τον ίδιο τρόπο και από αυτή τη διαδικασία.»   

 

 

 

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)