to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:02 | 31.08.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ο. Γεροβασίλη: Πλήρης διαφάνεια και αντικειμενικότητα στις τηλεοπτικές άδειες (βίντεο)

Ομαλά εξελίσσεται ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες όπως επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγας Γεροβασίλη σε δήλωσή της στο περιστύλιο της Βουλής.


Η Ο. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά προσεγμένη διαδικασία με «εγγυημένους όρους πλήρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας» ενώ έκανε λόγο για αποκατάσταση της νομιμότητας στο τηλεοπτικό τοπίο με όρους διαφανείς. «Οι εποχές του μαύρου έχουν παρέλθει στην Ελλάδα» σημείωσε.

Ερωτηθείσα για τον χρόνο ολοκλήρωσης του διαγωνισμού, η Ο. Γεροβασίλη απάντησε ότι «οι κανόνες είναι τέτοιοι ώστε να μην έχουμε καμία ενημέρωση για το τι συμβαίνει και σε ποια φάση βρισκόμαστε».

Σχετικά με την περίοδο προσαρμογής των 90 ημερών που θα δοθεί στα κανάλια που δεν θα πάρουν άδεια η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι στις αρμοδιότητες της Digea είναι να μεταδίδει σήμα νόμιμων καναλιών. «Όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να έχει σήμα», πρόσθεσε.

Τέλος, η Ο. Γεροβασίλη ανέφερε ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η συζήτηση για τις θεματικές και περιφερειακές άδειες και ως εκ τούτου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ό,τι έχει ακουστεί μέχρι στιγμής.

Συνοπτικά η Ο. Γεροβασίλη τόνισε:

·         Εξελίσσεται ομαλά η διαδικασία της δημοπρασίας με τους κανόνες οι οποίοι είχαν προαναγγελθεί και ήταν γνωστοί σε όλους.

·         Υπάρχουν εγγυημένοι όροι πλήρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας της διαδικασίας.

·         Προβλέπεται μια περίοδος προσαρμογής μέχρι 90 ημέρες για τους αναδόχους που δεν διαθέτουν ήδη κάποιον τηλεοπτικό σταθμό. Στη συνέχεια η Digea, με δεδομένες τις αρμοδιότητές της, δεν θα μπορεί να μεταφέρει αυτό το σήμα σταθμών χωρίς άδεια.

·         Οι εποχές του «μαύρου» έχουν περάσει στην Ελλάδα. Αυτά συνέβησαν  με (τη Νέα Δημοκρατία και)  το «μαύρο» στη δημόσια τηλεόραση.

·         Ο καθένας θα πρέπει να πληρώσει για τη χρήση ενός δημόσιου αγαθού. Αυτό αποτελεί υποχρέωση κάθε κυβέρνησης. 27 χρόνια δεν έγινε, τώρα θα γίνει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)