to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:01 | 11.01.2023

Πολιτική

Ό. Γεροβασίλη: Ο κ. Ντογιάκος υποβιβάζει την ελληνική δικαιοσύνη σε μέρος του πολιτικού προβλήματος Μητσοτάκη

«Ήρθε η χθεσινή παρέμβαση του ανώτατου δικαστικού λειτουργού να καταστήσει την ελληνική δικαιοσύνη μέρος όλου αυτού του πολιτικού προβλήματος και τον ίδιο μέρος της προσπάθειας συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών» είπε μεταξύ άλλων η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτή Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη στον ΣΚΑΪ και στους Δ. Οικονόμου και Α. Παυλόπουλο


Ερωτώμενη, στην αρχή της συζήτησης να σχολιάσει το γεγονός του θανάτου του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι δεν συντρέχει λόγος συζήτησης περί τελετουργικών και πρωτοκόλλων της κηδείας του συγκεκριμένου αποθανόντος ιδιώτη και συνέχισε:  «Το ζήτημα της βασιλείας, το πολιτειακό ζήτημα έχει λήξει το ‘74 από τον ελληνικό λαό και βεβαίως από το σύνταγμα του 1975. Σήμερα  λοιπόν υπάρχει ένας ιδιώτης που του έχει αφαιρεθεί και η ελληνική ιθαγένεια που πέθανε και πρόκειται να κηδευθεί. Γιατί πρέπει αυτό το γεγονός να γεννά σενάρια;  Προτείνω να συζητήσουμε  για τα μείζονα και φλέγοντα θέματα που αφορούν τη χώρα και τους πολίτες».

Ευθεία παραβίαση του Συντάγματος από τον Ανώτατο Δικαστικό Λειτουργό κ. Ντογιάκο

Σχολιάζοντας την παρέμβαση Ντογιάκου  η Γραμματέας της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε: «Ο καθείς και οι ευθύνες του.  Έχουμε την απροκάλυπτη παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου χθες ως μη όφειλε, κάνοντας μία γνωμοδότηση προς ένα ιδιώτη (πάροχο) η οποία μεταξύ άλλων δε μπορεί να παραγάγει και κανένα αποτέλεσμα. Κατά συνέπεια κρίνεται η πράξη του κ. Ντογιάκου. Σημειωτέον ότι και ο κ. Ράμμος υπήρξε επίσης ανώτατος δικαστικός λειτουργός της χώρας»!

Απαντώντας καταφατικά στην ερώτηση του δημοσιογράφου κατά πόσον ο κ. Ντογιάκος καθοδηγείται από τον κ. Μητσοτάκη η κ. Γεροβασίλη συνέχισε:  «Μετά από το σκάνδαλο των υποκλοπών το οποίο έφτασε τα όρια της κατασκοπείας, το σύστημα Μαξίμου παρακολουθώντας το μισό υπουργικό συμβούλιο, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, πολιτικούς αντιπάλους κ.λπ. σε μία κανονική χώρα ο Πρωθυπουργός ο οποίος είχε υπό την ευθύνη του την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, θα είχε παραιτηθεί σε μία εβδομάδα το πολύ. Εδώ δεν συνέβη και αυτό το γεγονός αποτελεί πρόβλημα με σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις.  

Ο κ. Ντογιάκος κατέστησε εαυτόν μέρος της προσπάθειας συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών

Ήρθε η χθεσινή παρέμβαση του ανώτατου δικαστικού λειτουργού να καταστήσει την ελληνική δικαιοσύνη μέρος όλου αυτού του πολιτικού προβλήματος και τον ίδιο μέρος της προσπάθειας συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών. 

Ο κ. Ντογιάκος παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα. Συγκεκριμένα: ενώ η λειτουργία και η ανεξαρτησία της Ανεξάρτητης Αρχής καθορίζεται απολύτως από το Σύνταγμα, έρχεται χθες ο κ. Ντογιάκος και επιχειρεί με βάση το νόμο της Νέας Δημοκρατίας να ερμηνεύσει το Σύνταγμα!  Το Σύνταγμα υπερέχει των νόμων και οι νόμοι οφείλουν να το ακολουθούν. Οφείλουμε όλοι, έχουμε την υποχρέωση να μην παραδώσουμε λιγότερη δημοκρατία στις επόμενες γενιές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)