to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:04 | 12.05.2021

Πολιτική

Ο. Γεροβασίλη: Κυβέρνηση «αρίστων» - Οι πολλοί δουλεύουν, οι λίγοι προχωρούν

«Η ΝΔ έχει αποφασίσει να αποδομήσει με αντιμεταρρυθμίσεις το κοινωνικό μοντέλο της χώρας εν μέσω πανδημίας εκτιμώντας ότι θα αποφύγει τις κοινωνικές αντιδράσεις», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, σε τηλεοπτική συνέντευξή της


Η συνέντευξη της Ο. Γεροβασίλη, γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ το Kontra Channel και στον Γ. Μελιγγώνη

Εδώ και ενάμιση χρόνο το έγκλημα αναβαθμίζει τη δράση του. Το βάρος απο την πλευρά της κυβέρνησης έχει πέσει στις κινητοποιήσεις και τις διαδηλώσεις. Δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει την δουλειά της.

Το πρόσφατο έγκλημα στα Γλυκά νερά είναι ειδεχθές, βάρβαρο και ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Δυστυχώς όμως δεν είναι το μόνο. Ολοένα και συχνότερα, εδώ και ενάμιση χρόνο παρακολουθούμε το έγκλημα να αναβαθμίζει τη δράση του πράγμα που εντείνει το αίσθημα της ανασφάλειας των πολιτών.

Είχαμε κατηγορηθεί στο παρελθόν  ότι δεν αφήνουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και άρα το έγκλημα υπάρχει. Προφανώς το έγκλημα και υπήρχε και υπάρχει, το ζητούμενο είναι ποια πολιτική ακολουθεί το υπουργείο και η ΕΛ.ΑΣ απέναντι σε αυτό και κατά πόσο οι υπουργοί σήμερα αφήνουν την ΕΛ.ΑΣ να κάνει τη δουλειά της που κυρίως είναι η αντιμετώπιση του εγκλήματος

Υποστελεχωμένες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ-Η κυβέρνηση δεν επενδύει στην ενίσχυση του αστυνομικού σώματος με εκπαιδευμένο δυναμικό

Βλέπουμε ότι το βάρος από την πλευρά της κυβέρνησης έχει πέσει στις κινητοποιήσεις, στις διαδηλώσεις, έχουν προσληφθεί πολύ μεγάλος αριθμός αστυνομικών για να ενισχύσουν τις ομάδες που αντιμετωπίζουν ακριβώς αυτό και όμως σοβαρές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ παραμένουν υποστελεχωμένες. Παράλληλα είδαμε ότι δεν υπάρχει και αύξηση στον αριθμό των εισακτέων στις σχολές τις αστυνομίας. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική που ούτε συμβαδίζει με την ενίσχυση του έργου της αστυνομίας στην πάταξη του εγκλήματος  ούτε με την ενίσχυση του αστυνομικού σώματος με ανάλογα εκπαιδευμένο δυναμικό.

Ασκούν εκπαιδευτική πολιτική με το μέλλον της ελληνικής νεολαίας στο στόχαστρο – Ψάχνουν πελατεία για τα κολέγια που φροντίζουν από τη στιγμή της εκλογής τους

Την πρόθεσή της απέναντι στη νέα γενιά της χώρας και την εκπαίδευση η κυβέρνηση την έχει δείξει με  σειρά και νομοθετημάτων αλλά και συγκεκριμένων πρακτικών και πολιτικών που ακολουθεί στη παιδεία. Η κυβέρνηση χρειάζεται πελατεία για τα ιδιωτικά κολλέγια των οποίων φρόντισε άμεσα μετά τις εκλογές  να εξισώσει τα πτυχία με εκείνα των ΑΕΙ. Και σήμερα φροντίζει ακριβώς το ίδιο με τη μείωση της βάσης εισαγωγής, άρα τη μείωση των εισακτέων εν μέσω πανδημίας, με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια και η νέα γενιά η οποία βλέπει μπροστά της ένα πολύ σκοτεινό μέλλον.

Το κύριο βάρος των μέτρων της κυβέρνησης εναποτίθεται στην ατομική ευθύνη, όπως την αντιλαμβάνεται η ίδια-Σύμφωνα με τη ΝΔ η ευθύνη των πολλών είναι να βάζουν πλάτη για να προχωρούν μπροστά οι λίγοι. Αυτό ήταν και το νόημα της κυνικής δήλωσης του συμβούλου του κ. Μητσοτάκη.

Εκτός από το κυνηγητό στους δρόμους, στις πλατείες, το ξύλο στις διαδηλώσεις δίνει και ένα αποφασιστικό χτύπημα δείχνοντας την ιδεολογική της βάση η ΝΔ. Δεν το έκρυψε ποτέ, ακόμα και αυτή τη ρύθμιση την καλύπτει με την δήθεν αριστεία και δήθεν τα σχολεία των «αρίστων», την κοινωνία των «αρίστων», την κυβέρνηση των «αρίστων». Όμως όλο αυτό το αφήγημα ξετυλίχτηκε και πολύ γρήγορα αποκαλύφθηκε το τι σημαίνει για τη ΝΔ εκπαίδευση, τι αριστεία και τι συλλογικότητα και ατομικότητα.

Όπως και για τα θέματα της πανδημίας το κύριο βάρος των μέτρων εναποτίθεται στην «ατομική ευθύνη». Το άτομο είναι αυτό το οποίο είναι στο κέντρο της πολιτικής της ΝΔ, αλλά πώς; Ως μοναχική αναλώσιμη μονάδα. Τα λίγα άτομα να προχωρούν στη ζωή και τα πολλά να έρχονται να υποστηρίζουν τις ζωές αυτών των λίγων. Δια του κ. Πατέλη αυτό έγινε πάρα πολύ σαφές προχθές. 

Η ΝΔ Έχει αποφασίσει να αποδομήσει με αντιμεταρρυθμίσεις το κοινωνικό μοντέλο της χώρας εν μέσω πανδημίας εκτιμώντας ότι θα αποφύγει τις κοινωνικές αντιδράσεις- Η κοινωνία στέκεται απέναντι!

Η κυβέρνηση αμήχανη πλέον και επικοινωνιακά «απίθανη» στον τρόπο με τον οποίο προχωρά σε μία ακόμη αντιμεταρρύθμιση αυτή τη φορά στα εργασιακά προσπαθεί υπερασπιστεί  ένα  πρωτοφανές και ανήθικο πλήγμα απέναντι στους εργαζόμενους. Πρόκειται για βαθιά οπισθοδρομικό νομοσχέδιο που προβληματίζει εντός και εκτός Ελλάδας. Πλήττει ευθέως την καρδιά του συντάγματος, νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία, νομιμοποιεί τη μη επαναπρόσληψη και τη μη αποζημίωση. σε παράνομη απόλυση. Δίνει δε τη δυνατόητα στους εργοδότες για εκατομμύρια υπερωριών ενόσω καλπάζει η ανεργία και φέρνει τον εργαζόμενο για πρώτη φορά στη θέση να διαπραγματεύεται ατομικά με τον εργοδότη. 

Αυτό δεν έχει τολμήσει να το κάνει καμία κυβέρνηση ως σήμερα! Εδώ πρόκειται  για μία τεράστια ανατροπή στα εργασιακά. Για ένα ευθύ και ανήθικο πλήγμα απέναντι στους εργαζόμενους. Αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ τον βρίσκει απέναντι, όπως απέναντι στέκεται όλη η αντιπολίτευση αλλά κυρίως  απέναντι βρίσκει την κοινωνία.

Η κυβέρνηση των κυνικών και ανίκανων έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια σε πολλά επίπεδα-Δυστυχώς τώρα σειρά έχει η πρώτη γραμμή των τουριστικών προορισμών

Πρόσφατα στις μετρήσεις του Ευρωβαρόμετρου μόλις 28% των πολιτών κρίνουν ελπιδοφόρα την πορεία της χώρας με τη διαχείριση της κυβέρνησης ΝΔ, ενώ το 72% στέκεται απέναντι. Αυτό το λες προβληματικό ή και στην καθομιλουμένη ότι 'έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια'. Οι υπουργοί φαίνονται αμήχανοι, έχουν χάσει τον έλεγχο με την πανδημία, δεν εμβολιάστηκε ο πληθυσμός των νησιών για την τουριστική περίοδο, η χώρα δυσφημείται στο εξωτερικό και κάνουν κινήσεις απελπισίας.

Ο τουρισμός καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ελληνική οικονομία. Όλοι θέλουμε να πάει καλά. Σε αυτό τον κρίσιμο τομέα για τον οποίο από πέρυσι μιλάει η κυβέρνηση δεν έκανε το αυτονόητο: να θωρακίσει τους προορισμούς, ούτως ώστε να προωθήσει τον τουρισμό. Τώρα στο «και 5 μιλά για εμβολιασμούς οι οποίοι θα ολοκληρωθούν τον Ιούλιο. Για ποια σοβαρότητα μιλάμε; Έχουμε κάνει πολλές προτάσεις αλλά η κυβέρνηση «αρίστων» ζει στην ανεμελιά της αλλά τώρα η ελληνική κοινωνία βιώνει ήδη τις συνέπειες αυτών των πολιτικών επιλογών.

Το Ν/Σ για τη συνεπιμέλεια είναι βαθύτατα συντηρητικό  - Αντιδράσεις και στο εσωτερικό της Κ.Ο. της ΝΔ

Το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια δημιουργεί μεγάλες κοινωνικές αναταραχές. Για ποιο λόγο  φέρνει τώρα η κυβέρνηση ένα τόσο συντηρητικό νομοθέτημα που αλλάζει άρδην το δικαιικό σύστημα χωρίς να του δοθεί καθόλου χώρος στο δημόσιο διάλογο; Τα τελευταία σαράντα χρόνια το νομικό πλαίσιο της χώρας αντιμετώπισε ικανοποιητικά τα ζητήματα των δικαιωμάτων του παιδιού. Ενδεχομένως να χρειάζεται αλλαγές και βελτιώσεις. Όμως οι ανάγκες αυτές καθόλου δεν ικανοποιούνται από την παρούσα πρόταση νόμου. Σήμερα το σύστημα γίνεται γονεοκεντρικό. Γιατί αλήθεια τόσο εσπευσμένες, γιατί τόσο οριζόντιες αλλαγές χωρίς διάλογο; Ο κ. Τσιάρας δεν έλαβε υπόψιν ούτε το πόρισμα της επιτροπής που οι ίδιοι συνέστησαν και το φέρνει στη βουλή μη έχοντας μιλήσει ούτε με τους δικούς του βουλευτές προκαλώντας αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό της Κ.Ο. της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)