to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:13 | 27.06.2017

Πολιτική

Ό. Γεροβασίλη: Ιδεολογική η συζήτηση, με αιχμή την τροπολογία για τους συμβασιούχους καθαριότητας των ΟΤΑ

«Συζήτηση βαθιά ιδεολογική» χαρακτήρισε την συζήτηση στην Ολομέλεια επί της τροπολογίας για τους συμβασιούχους καθαριότητας στους ΟΤΑ, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι αντιμετωπίζει μεγάλα ζητήματα πολιτικής κατά πως την συμφέρει.


«Είναι μια βαθιά ιδεολογική συζήτηση κι όχι στο επίπεδο αν θα μαζεύουν τα σκουπίδια ιδιωτικές εταιρείες ή εργαζόμενοι, αλλά και σε ζητήματα, όπως το αυτοδιοίκητο και τα ανταποδοτικά τέλη, για το πως δηλαδή θα τα χρησιμοποιεί ένα Δήμος και τι νομικά εργαλεία θα του δίνει η κυβέρνηση», εξειδίκευσε η κ. Γεροβασίλη, διαπιστώνοντας αντιφατικό λόγο σε ομιλητές της ΝΔ, που τα πραγματεύτηκαν. 

Καταλόγισε δε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι μέσω της πρότασής του για σύμπραξη ιδιωτών και Δήμων στον τομέα διαχείρισης των σκουπιδιών, στην ουσία προτείνει την εγκαθίδρυση εργασίας υπό καθεστώς «γαλέρας» και ενοικίαση εργαζόμενων. 

Επικαλούμενη παραδείγματα περιοχών, όπως η Ικαρία και η Ηγουμενίτσα, στις οποίες δεν υπάρχουν εταιρείες με υποδομή για την διαχείριση των σκουπιδιών, η υπουργός είπε πως ο κ. Μητσοτάκης στην ουσία προτείνει με την υποδομή (αυτοκίνητα κα) των Δήμων να ενοικιάζονται εργαζόμενοι. 

«Με τι συνθήκες εργασίας και τι αποδοχές;» διερωτήθηκε και προσέθεσε: «Αυτή την ανάπτυξη θέλουν όσοι θέλουν αυτό και δεν μιλούν καν για τον υγιή δημόσιο τομέα». «Άρα δεν είναι τεχνικά τα ζητήματα, είναι ζητήματα ουσίας» είπε η κ. Γεροβασίλη σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη από την ΝΔ, στην Ολομέλεια.

Τέλος, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης απέκρουσε τις κατηγορίες πως η κυβέρνηση αυτή δημιούργησε προσδοκίες για μετατροπή των συμβάσεων στην καθαριότητας, επισημαίνοντας πως αντιθέτως διεμήνυε σε όλους τους τόνους πως κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό. «Άρα τι εισηγείται ένα σοβαρό συνδικαλιστικό σωματείο; Κάτι ανέφικτο ή αυτό που σήμερα κατοχυρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και την σταθερή μόνιμη εργασία στο εξής» έθεσε το ερώτημα, καταλήγοντας την τοποθέτησή της και κάλεσε σε μια σοβαρή συζήτηση για το θέμα τους με τους Δήμους, αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)