to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:23 | 23.11.2021

Πολιτική

Ό. Γεροβασίλη: Η πραγματικότητα αμείλικτη με τους πολίτες- Η κυβέρνηση ευχαριστημένη με τον εαυτό της

Σκληρή κριτική στη διαχείριση της πανδημίας από τη ΝΔ άσκησε η Ο. Γεροβασίλη σε συνέντευξη της στον τηλεοπτικό σταθμό Open


Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και πλήττει τους έλληνες πολίτες

Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Αρκεί να ρίξει κάποιος μία ματιά γύρω του για να καταλάβει  τι συμβαίνει. Είμαστε δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας και η χώρα μας βρέθηκε απροετοίμαστη για το τέταρτο κύμα της πανδημίας το οποίο ήρθε με δριμύ τρόπο και ακόμη δεν έχει κορυφωθεί, ενώ έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων. 

Δεν αμφισβητείται το γεγονός  ότι αυτή τη στιγμή η πανδημία πλήττει πολλές χώρες. Δεν αμφισβητείται όμως και το γεγονός ότι η Ελλάδα διατηρεί την πρώτη θέση σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού με ποσοστά ανατριχιαστικά  πιο μπροστά από τις υπόλοιπες χώρες. Αυτό λοιπόν το γεγονός καταδεικνύει το πώς αντιμετωπίζει η χώρα μας αυτό το ομολογουμένως παγκόσμιο φαινόμενο. Ο κ. Μητσοτάκης έχει κηρύξει  τρεις φορές τη λήξη της πανδημίας ευχόμενος η ευχή του να γίνει πραγματικότητα. Καλή η αισιοδοξία άλλά όταν είσαι πρωθυπουργός μιας χώρας φρόνιμο θα ήταν η αισιοδοξία να στηρίζεται σε λήψη των κατάλληλων μέτρων προστασίας της υγείας των πολιτών. Αυτό που βλέπουμε σήμερα , σχεδόν 2 χρόνια μετά, είναι διασωληνωμένους έξω από ΜΕΘ  και το υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ εξαντλημένο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαιτούμενη φροντίδα και κάπως έτσι χάνονται συνάνθρωποί μας. Παράλληλα δεν διαθέτουμε πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας το οποίο θα μεριμνήσει για την έγκαιρη αντιμετώπιση των ασθενών, ώστε να μην φτάνουν καθυστερημένα για νοσηλεία στα νοσοκομεία, όπως παρατηρείται αυτές τις μέρες. 

Η πανδημία είναι παγκόσμιο φαινόμενο - Η πρωτιά της χώρας σε θανάτους/εκατομμύριο πολιτών είναι ελληνικό

Αυτά λοιπόν είναι τα σημεία της κριτικής μας προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφορικά με τη διαχείριση των παγκόσμιων φαινομένων. Όχι μόνο της υγειονομικής κρίσης αλλά και της ακρίβειας εν προκειμένω. Γιατί η χώρα μας πρωταγωνιστεί σε θανάτους/εκατομμύριο πληθυσμού; Γιατί πρωταγωνιστεί σε ακρίβεια στην χονδρική τιμή ρεύματος; Η απάντηση είναι ότι σε κανένα επίπεδο δεν υπάρχουν επαρκείς παρεμβάσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία αρνείται και την πραγματικότητα και τις ευθύνες της, ενώ ο πρωθυπουργός εκφράζει την ικανοποίησή του!  ‘Όμως η πραγματικότητα είναι εδώ και πλήττει τους έλληνες πολίτες.

Ο τελευταίος μήνας σε ελληνική πρωτιά θανάτων/ανά εκατομμύριο χαρακτηρίζεται «ως μία στιγμή από την αρχή διαχείρισης της πανδημίας» από κυβερνητικό στέλεχος

Σε παρέμβαση του υφυπουργού και συνομιλητή της ότι η πρωτιά της χώρας σε θανάτους ανά εκατομμύριο δεν είναι η συνολική εικόνα «από την αρχή διαχείρισης της πανδημίας αλλά μία στιγμή», η Όλγα Γεροβασίλη του επεσήμανε ότι 'η στιγμή' έχει διαρκέσει πάνω από 1 μήνα με δραματικές συνέπειες.

Δε μας ενοχλούν οι γραφικότητες Μητσοτάκη, μας ενοχλουν οι τριτοκοσμικές συνθήκες στο ΕΣΥ, εν μέσω 4ου κύματος πανδημίας

Χθες κατά την ενδιαφέρουσα συζήτηση στη βουλή ο πρωθυπουργός αισθανόμενος πλέον πιεσμένος, χάνοντας την ψυχραιμία του και απειλούμενος από την αποδόμηση της ωραίας εικόνας που με κόπο και δημόσιο χρήμα αγωνίστηκε να φτιάξει, ξεστόμισε τον τραγέλαφο ότι Τσίπρας έβαλε τη χώρα στα μνημόνια! Σε λίγο είναι ικανός να μας πει ότι ο Τσίπρας έφερε και τον κορονοϊό, προσωπικώς!

Δεν μας ενοχλεί η γραφική πλέον επινοητικότητα του κ. Μητσοτάκη να κόβει και να ράβει την πραγματικότητα προς ίδιον όφελος.  Μας πειράζει που διανύουμε το 4ο κύμα πανδημίας με συνθήκες τριτοκοσμικές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)