to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:28 | 21.08.2015

Πολιτική

Ο. Γεροβασίλη: Η ΝΔ σπεκουλάρει πάνω στην ξενοφοβία για να αντλήσει ψήφους από τη ΧΑ

«Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται με ταχύτητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς συμβάσεις για τους πρόσφυγες»


 
 
 
 

Η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου στην ανακοίνωση της ΝΔ για το μεταναστευτικό:

Η Νέα Δημοκρατία ή δεν γνωρίζει σε ποιο θέμα αναφέρεται ή σκόπιμα σπεκουλάρει πάνω στη μισαλλοδοξία και την ξενοφοβία, προκειμένου να αντλήσει ψήφους από τη Χρυσή Αυγή.

Δεν είναι δυνατό να σχολιάζει με εγκληματική ανευθυνότητα μία ανθρωπιστική κρίση με πανευρωπαϊκές διαστάσεις που ουδεμία σχέση έχει με τη μετανάστευση. Εμπλέκοντας μάλιστα, ακόμη πιο ανεύθυνα, τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές της χώρες. Μόνο την εβδομάδα μεταξύ 8 και 14 Αυγούστου, 24.000 άνθρωποι έφτασαν στα παράλια των ελληνικών νησιών. Στην μέγιστη πλειονότητά τους πρόσφυγες προερχόμενοι από τη Συρία (το 82% σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ).

Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται με ταχύτητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς συμβάσεις για τους πρόσφυγες.

Οι ελληνικές αρχές ταυτοποίησαν μέσα σε πέντε ημέρες 7.000 άτομα, τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν ταυτοποιήσει 8.000 σε διάρκεια τεσσάρων ετών.

Επιπλέον, δρομολογήθηκε η μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα, όπου δημιουργούνται χώροι υποδοχής με ανθρώπινες συνθήκες όπως αυτός του Ελαιώνα.

Ο κ. Μεϊμαράκης ακολουθεί πιστά τη ρητορική της προηγούμενης ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και συνεχίζει το φλερτ με τη Χρυσή Αυγή. Τα πρόσωπα αλλάζουν. Η επικίνδυνη πολιτική της ΝΔ παραμένει η ίδια.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)