to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:27 | 01.09.2017

Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: Η μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης (βίντεο)

Για τη μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση μίλησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ


Για τη μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση μίλησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση υιοθέτησε μια αξιολόγηση στο Δημόσιο με αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια. Η αξιολόγηση, είπε, πρέπει να είναι αντικειμενική και αξιοκρατική και να καταργεί το πελατειακό σύστημα.

Η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, είπε η κ. Γεροβασίλη, έρχεται να βελτιώσει τις σχέσεις κράτους, κοινωνίας, πολίτη, επιχείρησης με μια σειρά από παρεμβάσεις, όπως μείωση γραφειοκρατίας, επιτάχυνση των διαδικασιών, της ψηφιακής υπογραφής. Μόνο με την ψηφιακή υπογραφή, ανέφερε σαν παράδειγμα, το κράτος εξοικονομεί 200 εκατ. ευρώ, τονίζοντας πως έτσι γίνεται ο εξορθολογισμός του Δημοσίου και όχι με απολύσεις.

Κάνουμε πράξη τον εξορθολογισμό του κράτους,  ώστε να καταστεί φιλικό προς τον πολίτη και την επιχείρηση. «Η Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση στοχεύει στο να γίνει η Δημόσια Διοίκηση εργαλείο ανάπτυξης», τόνισε η Υπουργός.

Για τους συμβασιούχους ανέφερε πως στο πλαίσιο των δημοσιονομικών υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της χώρας οι προσλήψεις πρέπει να είναι στοχευμένες και να αφορούν εργαζόμενους που καλύπτουν επί χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες, στο πλαίσιο στήριξης του κοινωνικού κράτους και του πολίτη. Εμείς επιθυμούμε να εξορθολογίσουμε το Δημόσιο και όχι να το διογκώσουμε, ώστε αυτό να αποτελέσει εργαλείο για την ανάπτυξη,  είπε η κ. Γεροβασίλη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)