to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:24 | 01.11.2016

Οικονομία

Ο Γεώργιος Χαντζηνικολάου νέος πρόεδρος στην τράπεζα Πειραιώς

Τον Γεώργιο Χαντζηνικολάου εξέλεξε στην θέση του προέδρου της Τράπεζας Πειραιως το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.


Ειδικότερα, στη σημερινή συνεδρίαση του, το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας Πειραιώς εξέλεξε τους κυρίους Γεώργιο Χαντζηνικολάου, Σολομώντα Μπεράχα και Enrico Tommaso Cucchiani ως νέα μη εκτελεστικά μέλη σε αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών. Στην συνέχεια, το διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε ομόφωνα τον Γεώργιο Χαντζηνικολάου ως νέο πρόεδρο του. Ο Γεώργιος Χαντζηνικολάου αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντά του.
Ο Γεώργιος Χαντζηνικολάου είναι ένα εξαιρετικά έμπειρο στέλεχος που κατείχε θέσεις υψηλής ευθύνης στο διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα. Κατά το μεγαλύτερο διάστημα των 33 χρόνων της σταδιοδρομίας του, εργάσθηκε σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στο Λονδίνο και την Νέα Υόρκη και στην Διεθνή Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) στο Λονδίνο.
Ο νέος πρόεδρος ήταν ως πρόσφατα αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ISDA και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της. Προηγουμένως, κατείχε υψηλές διοικητικές θέσεις στις αγορές παραγώγων και ομολογιακών τίτλων σε διάφορους διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς, όπως η Dresdner Kleinwort Benson, η Bank of America Merrill Lynch και η UBS στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.
Ο Γεώργιος Χαντζηνικολάου ξεκίνησε την καριέρα του στην Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσιγκτον. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε θέσεις ευθύνης και στην Ελλάδα, έχοντας διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην ΤΒΑΝΚ και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Η εκτεταμένη διεθνής εμπειρία του Γ. Χαντζηνικολάου σε υψηλόβαθμες θέσεις ευθύνης, η σε βάθος γνώση των διεθνών κεφαλαιαγορών, σε συνδυασμό με την εμπειρία αναδιαρθρώσεων εντός του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, θα συνεισφέρει πολύτιμη αξία στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς.
Ο κ. Χαντζηνικολάου έλαβε διδακτορικό στα χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, όπου και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο MBA. Είναι κάτοχος πτυχίου από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ελλάδα.
Η εκλογή του Γεωργίου Χαντζηνικολάου σηματοδοτεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του Δ.Σ. και του πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης της Τράπεζας, χτίζοντας πάνω στη σημαντική πρόοδο που ήδη επιτεύχθηκε εντός του 2016. Κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους, το Δ.Σ. εμπλουτίσθηκε με διεθνή ηγετική εμπειρία και τεχνογνωσία, ιδιαίτερα στους τομείς των τραπεζικών αναδιαρθρώσεων και της μείωσης των προβληματικών δανείων, παράλληλα με τη βαθειά γνώση και εμπειρία στην τοπική αγορά.
 
Όλα τα νέα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. το 2016
Η εκλογή του Γεώργιο Χαντζηνικολάου είναι η έβδομη κατά σειρά εκλογή νέου μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς εντός του 2016, μετά από τα ακόλουθα μέλη:
- Τον Σολομώντα Μπεράχα ως μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Πρόκειται για τον σύμβουλο διαχείρισης κινδύνων εγνωσμένου κύρους, με εμπειρία 33 ετών, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της Τειρεσίας ΑΕ.
- Τον Arne Berggren, ως πρόεδρο των Επιτροπών Ανάδειξης Υποψηφίων Μελών Δ.Σ. και Αποδοχών. Ο ειδικός σε θέματα τραπεζικών αναδιαρθρώσεων με περισσότερα από 25 έτη εμπειρίας σε 20 χώρες, πρώην senior advisor στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και επικεφαλής αναδιαρθρώσεων στη Swedbank.
- Τον Alexander Blades, ως μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Ο εταίρος στην Paulson & CoInc., εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων με έδρα την Νέα Υόρκη, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιώτη μέτοχο της τράπεζας Πειραιώς.
- Τον Enrico Cucchiani, ως μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Intesa Sanpaolo, της μεγαλύτερης τράπεζας στην Ιταλία.
- Τον Karel De Boeck, ως πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των βελγικών τραπεζών Dexia και Fortis.
- Τον David Hexter, ως πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου. Ο ειδικός τραπεζικών και εταιρικών αναδιαρθρώσεων, πρώην επικεφαλής του τομέα τραπεζικών δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).
Ο ανεξάρτητος μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς και πρόεδρος της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Μελών Δ.Σ. Arne Berggren δήλωσε: «Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, θα ήθελα να συγχαρώ τον Γεώργιο Χαντζηνικολάου και να τον καλωσορίσω στην τράπεζα Πειραιώς. Η εκτεταμένη διεθνής εμπειρία του σε θέσεις ευθύνης, η βαθειά γνώση του για τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, σε συνδυασμό με την κατανόηση της ελληνικής αγοράς, θα είναι πολύτιμα στοιχεία για την επιτυχή πορεία ανάκαμψης της τράπεζας Πειραιώς από την κρίση. Η εκλογή του συνιστά ένα ακόμα ορόσημο στην πορεία για οικοδόμηση ενός ισχυρού διοικητικού συμβουλίου, με την συλλογική εμπειρία που θα του επιτρέψει να διαχειριστεί αποτελεσματικά όσες προκλήσεις αντιμετωπίζει, καθώς και να διασφαλίσει ότι η τράπεζα μπορεί να ανταποκριθεί στα πλέον υψηλά πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)