to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:10 | 18.05.2020

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ο Γεωργιάδης επιβεβαιώνει τα μαύρα σενάρια για ύφεση και κλάδο εστίασης (βίντεο)

Ο Γεωργιάδης παραδέχεται τα μαύρα σενάρια για την οικονομία και επιβεβαιώνει ότι ο κλάδος της εστίασης θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα παρά τα υποτιθέμενα μέτρα της κυβέρνησης για την διασφάλιση «πελατών» όπως είπε. Αρνήθηκε επιδότηση ενοικίου στους καταστηματάρχες και επιβεβαίωσε ότι θα είναι δύσκολη χρονιά για τα καταστήματα εστίασης και ότι δεν ξέρουν πόσα από αυτά θα αντέξουν.


Επιχείρησε ένα παιχνίδι εντυπωσιασμού με την δυναμικότητα αλλά ο λίγο μετά ξεκαθάρισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ότι «το ποσοστό 80% που ανέφερε δεν αφορούσε τον αριθμό των καταστήματων που θα ανοίξουν αλλά την δυναμικότητά τους σε πελάτες» δηλαδή με το ότι δόθηκε μεγάλο μέρος του δημόσιου χώρου η κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε για να ανοίξουν και υποσχέθηκε άλλο ένα σόου από τα οποία συνηθίζει καθώς όπως είπε θα πάρει την κάμερα του ΣΚΑΙ να ελέγξει ποια καταστήματα θα ανοίξουν και ποια όχι.

Ωστόσο τα μαύρα σενάρια είναι εδώ…  Δημοσιογράφος στο πάνελ ανέφερε ότι «υπάρχει δυστοκία με τις τράπεζες» διότι τα κριτήρια είναι πολύ αυστηρά οπότε ο κόσμος δεν δανείζεται.

Ο κ. Γεωργιάδης τέλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση παράτασης για το 60% του ενοικίου ως το τέλος της χρονιάς. Μόνο για όσες μένουν κλειστές με κρατική εντολή θα ισχύει το 40%.

«Ούτε καν το 8% δεν έχει πάρει την επιδότηση που λέει ο υπουργός εξήγησε ο Ανδρέας Πετρόπουλος με τα μαγαζιά γύρω στο 30% – 40% των καταστημάτων εστίασης προβλέπεται ότι δεν θα ανοίξει και θεωρούν ότι ως το Σεπτέμβρη θα γίνει το μεγάλο ξεκαθάρισμα. Οι άνθρωποι της εστίασης είναι σε απόγνωση».

Ο Ανδρέας Πετρόπουλος αναφέρθηκε στις δυσοίωνες προβλέψεις για την οικονομία: «Όλα τα δημοσιεύματα μιλάνε για μισή δουλειά - μισό μισθό. Το πρόγραμμα sure που θα έρθει θα είναι με μειωμένους μισθούς κατά 50%. Πως θα διαχειριστεί η κυβέρνηση, την επόμενη μέρα, όταν όλοι προεξοφλούν ότι θα έχουμε μια ύφεση πάνω από 10%, πρωταθλητές είμαστε στην Ευρώπη».

«Για αυτό ευθύνεται η κυβέρνηση;» ρώτησε ο κ. Οικονόμου.

“Στόχος του προγράμματος sure είναι να συμπληρώνεται ο μισθός. Να μην έχει απώλειες εισοδήματος ο μισθωτός. Θα παίρνει τον ίδιο μισθό μέχρι η οικονομία να επανέλθει” είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

«Δεν θα μειωθεί κανένας μισθός στον ιδιωτικό τομέα; Αυτό λέτε;»

«Όχι δεν είπα αυτό. Σας είπα τι είναι το πρόγραμμα sure» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είπατε ότι θα έχουμε μειωμένους μισθούς και θα έρθει το πρόγραμμα sure να τους ενισχύσει» απάντησε ο Αντρέας Πετρόπουλος προσθέτοντας ότι το πρόβλημα είναι που το αποκρύπτει η κυβέρνηση πως:

«Σε όλο τον ιδιωτικό τομέα θα έχουμε μειωμένους γιατί υπάρχει εκ περιτροπής εργασία. Η κυβέρνηση φέρνει τους μειωμένους μισθούς».

Ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν η ύφεση θα είναι -9,7% ενώ πετώντας την μπάλα στην εξέδρα της δημαγωγίας όπως συνηθίζει έφτασε στο σημείο να μεμφθεί το συνομιλητή του για το δικό του ρατσισμό!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)