to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:52 | 27.02.2014

Πολιτική

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην έκθεση του «Rethink Athens» (βίντεο)

Δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη, μετά την ξενάγηση στην έκθεση του «Rethink Athens»


Ολόκληρη η δήλωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη:

Επισκεφτήκαμε σήμερα την έκθεση των οριστικών μελετών του «Rethink Athens» που αφορά την ανάπλαση του άξονα της οδού Πανεπιστημίου. Ευχαριστούμε τον κ. Παπαδημητρίου για την αναλυτική παρουσίαση, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει τις επιφυλάξεις που έχει διατυπώσει η Ανοιχτή Πόλη. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα έργο πολύ μεγάλης κλίμακας, που θα αλλάξει σημαντικά την εικόνα και τις λειτουργίες στο κέντρο της Αθήνας.  

Η Ανοιχτή Πόλη έχει εκφράσει έγκαιρα την θέση της πάνω στο σχέδιο αυτό. Κατά τα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων, ο σχεδιασμός και η διαχείριση μιας παρέμβασης σε τόσο μεγάλη κλίμακα η οποία χρηματοδοτείται από τα ΕΣΠΑ, υπερβαίνει τα όρια ενός ιδιωτικού φορέα. Οφείλει να εμπλέκει τους επιστημονικούς και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης και να είναι ανοιχτός στην δημόσια διαβούλευση. Πιστεύουμε επίσης ότι το έργο θα έπρεπε να εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων στην πόλη και τις γειτονιές ώστε να μην υπάρχει η αίσθηση ότι οι προωθούμενες αναπλάσεις εξαντλούνται σε έργα βιτρίνας.

Σίγουρα το έργο έχει θετικά. Το πιο σημαντικό είναι η απόδοση χώρου στους πεζούς, το ποδήλατο και το τραμ, και βέβαια το πράσινο. Είναι επίσης πολύ σημαντική η προοπτική που διαμορφώνεται μέσα από την ανάπλαση, να επεκταθεί το τραμ προς τα Πατήσια. Αξίζει όμως παράλληλα να προσεχθεί το ζήτημα της αλλαγής χρήσεων, οι επιπτώσεις στο κυκλοφοριακό και η διάχυση του οφέλους από το έργο συνολικά στην πόλη μας.

Από την πλευρά μας, θα παρακολουθούμε και θα παρεμβαίνουμε από τις θέσεις μας στην όλη διαδικασία την επόμενη περίοδο, μέσα από τους θεσμούς του Δήμου. Θα επιδιώξουμε να είναι πάντα ανοιχτός ο δημόσιος διάλογος γύρω από τα θέματα που σχετίζονται με την παρέμβαση, ώστε το μεγάλο αυτό δημόσιο έργο να ανταποκριθεί κατά τον καλύτερο τρόπο στις πραγματικές ανάγκες της πόλης και των κατοίκων της.

Βίντεο με τις δηλώσεις:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)