to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:52 | 05.01.2015

Πολιτική

Ο ΓΑΠ στη χώρα των Λωτοφάγων

Φωτογραφία-κείμενο: Άγγελος Καλοδούκας


Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ονόμασε το κόμμα του ο Γιώργος Παπανδρέου. Φιλοδοξία του;

- Να «γράψει ιστορία».

Στην ομιλία του στο Μουσείο Μπενάκη τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της δίχρονης πρωθυπουργίας του (6 Οκτωβρίου 2009 - 11 Νοεμβρίου 2011) «δρομολόγησε ένα χωρίς προηγούμενο κύμα πραγματικών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς».

Με μαγιά, λοιπόν,  αυτήν τη θεσπέσια διετία υποσχέθηκε «ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο βασισμένο στις αρχές του διαφωτισμού»:

«Οι αξίες του Ανθρωπισµού είναι και η πίστη µας στην ελευθερία του ανθρώπου, την προστασία κάθε ατόµου από διακρίσεις, από την περιθωριοποίηση ή ακόµα τη βία, λόγω φύλου, καταγωγής, εθνότητας, ηλικίας, πολιτικής άποψης, σεξουαλικού προσανατολισµού, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων.

Είναι η δέσµευσή µας να αγωνιστούµε για θεσµούς που προστατεύουν και σέβονται την προσωπικότητα και τα δικαιώµατα κάθε πολίτη. Ανθρωπισµός σημαίνει και δέσµευσή µας για ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Πράγματι…

…στη διετία που υπήρξε πρωθυπουργός ο ΓΑΠ τα ανθρώπινα δικαιώματα ήσαν απολύτως σεβαστά. Τα εγγυόντουσαν η αστυνομία και τα ΜΑΤ. Τόνοι χημικών στην υπηρεσία του ανθρωπισμού. Ποτέ άλλοτε στη μεταπολιτευτική ιστορία οι μπάτσοι δεν είχαν τόσο εύκολο να τραβούν τα περίστροφά τους υπερασπιζόμενοι την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ο ΓΑΠ χέρι-χέρι μαζί με τον Καρατζαφέρη υπερασπιζόταν κάθε εθνικότητα ή φύλο.

Γι’ αυτό και ο ευγνώμων λαός μας τον είχε ανακηρύξει (τον ΓΑΠ) «employee of the year»,  υπάλληλο του έτους. Πλήθος λαού μαζευόταν στο Σύνταγμα για να τον αποθεώσει ενώ τα ΜΑΤ προσπαθούσαν απελπισμένα να βάλλουν κάποια τάξη.

Πολύ ωραία…

…σύμφωνα με την Οδύσσεια, στη χώρα των Λωτοφάγων οι άνδρες του Οδυσσέα απώλεσαν τη μνήμη τους και έχασαν την επιθυμία της συνέχισης του ταξιδιού τους και της επιστροφής στην πατρίδα τους.

Είναι δικαίωμα του ΓΑΠ να θεωρεί ότι ζει σε μια χώρα Λωτοφάγων.

Αλλά…

…είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας (και καθήκον μας!) να θυμόμαστε ότι ο αγώνας ενάντια στη λήθη είναι και αγώνας κατά της εξουσίας. Που σημαίνει, αγώνας ενάντια στα νεοφιλελεύθερα σκουπίδια που μας θεωρούν Λωτοφάγους!

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)