to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:38 | 10.01.2017

Αθλητισμός

Ο Γ. Βασιλειάδης στην εκδήλωση της ΕΣΚΑ

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης παραβρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (ΕΣΚΑ), όπου βραβεύτηκαν σωματεία και αθλητές για τις διακρίσεις τους την αγωνιστική περίοδο 2015-16, και απηύθυνε χαιρετισμό.


Μεταξύ άλλων κ. Βασιλειάδης είπε:

«Από το πρώτο πρωτάθλημα που διεξήχθη το 1928 με νικητή τον Ηρακλή, μέχρι σήμερα, το μπάσκετ δείχνει αξιοπιστία. Δίνει πολλές χαρές, ανεβάζει την Ελλάδα στο βάθρο των ευρωπαϊκών διακρίσεων, σχεδόν κάθε χρόνο διασυλλογικά και αποδεικνύει ότι ο αθλητισμός μπορεί να είναι διέξοδος, να παράγει πολιτισμό και ήθος ακόμα και σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που ζούμε. Το μπάσκετ μας έχει βοηθήσει στην έννοια της κοινής προσπάθειας, της ομαδικότητας. Άλλωστε η συγκίνηση που μας έχουν προσφέρει σωματεία από τις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας, όπως ο Σπόρτινγκ, ο Μίλωνας, η Νήαρ Ήστ σωματεία φάροι του αθλήματος στην Ελλάδα και τόσα άλλα είναι ανεκτίμητη. Παίκτες όπως ο Αμερικάνος, Γκούμας, ο Τρόντζος, ο Καστρινάκης ο Κολοκυθάς και τόσοι άλλοι, δίδαξαν ήθος και πέρασαν στις επόμενες γενιές, το καθήκον να οδηγούν το άθλημα ένα βήμα πιο πέρα, τιμώντας πάντα την αρχή του ευ αγωνίζεσθαι.

Ταυτόχρονα όμως, σε μια κοινωνία που αλλάζει, το μπάσκετ αναδεικνύεται ως ένα από τα μεγαλύτερα εργαλεία για την αλληλεγγύη, την φιλία, την κοινωνική ενσωμάτωση, το χτύπημα στο ρατσισμό και την ανοχή στην διαφορετικότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Γιάννη Αντετοκούμπο, ο οποίος τιμά τα ελληνικά χρώματα και πρωταγωνιστεί στην κορυφαία διοργάνωση του NBA. Όλοι ευχόμαστε να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής και στο all star game στη Νέα Ορλεάνη τον άλλο μήνα. Όλοι είδαμε στο πρόσωπο αυτού του παιδιού, που ανέδειξε το ελληνικό μπάσκετ και τα σωματεία της χώρας μας, την Ελλάδα να απογειώνεται. Όλοι είδαμε σε αυτό το παιδί το τι μπορεί να δημιουργήσει ο αθλητισμός και τι ιδανικά μπορεί να προάγει. Το μπάσκετ είναι το δεύτερο, αν όχι το πρώτο για να είμαστε ειλικρινείς, πιο δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα και φέρνει μέχρι και σήμερα τον κόσμο στα γήπεδα. Εμείς ως Πολιτεία θέλουμε να στηρίξουμε τα σωματεία, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης καθώς και με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, τον κύριο Βασιλακόπουλο και είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται, ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Εδώ αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ προσωπικά και να ευχαριστήσω τον Παναγιώτη Φασούλα, που όποτε υπάρχει ανάγκη, από τότε που ανέλαβα αυτό το δύσκολο πόστο, λόγω και της προσωπικής σχέσης που έχουμε, προσφέρει αγόγγυστα την βοήθεια και την τεχνογνωσία του σε θέματα αθλητισμού. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, δε, η βράβευση της Κιβωτού του Κόσμου από τον κόσμο του μπάσκετ μου δίνει ακόμα μεγαλύτερη χαρά. Δείχνει την ποιότητα του κόσμου του μπάσκετ, του ελληνικού αθλητισμού. Η Κιβωτός του Κόσμου στέκεται δίπλα στα παιδιά και στις οικογένειες που έχουν ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και επιτελεί σημαντικό έργο.

Κλείνοντας θα ήθελα να δούμε τη σημερινή γιορτή σαν αφετηρία της συνεργασίας και του διαλόγου μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και των ανθρώπων του αθλητισμού με στόχο να καταφέρουμε το αυτονόητο. Τα αθλητικά σωματεία και κυρίως οι ομοσπονδίες να αποτελέσουν τον τεχνικό σύμβουλο της Πολιτείας στα θέματα και τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον ελληνικό αθλητισμό. Εμείς σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και με τον αθλητικό νόμο που θα έρθει προς ψήφιση τους επόμενους μήνες και θέλουμε να αποτελέσει κορυφαία στιγμή και καμπή στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)